Urald Android rendszeredet, légy MacGuiver!

All-In-One Toolbox rendszer optimalizáló app

Ez lesz az első olyan posztom, melyet egy olvasó kérésére írok, fogadjátok szeretettel. Az emberek jelentős része megveszi okostelefonját, néhány alkalmazást futtat, letölt, telepít, netezik, videót, fotót készít, telefonál... és általában ebben kimerül a készülék használata. Amíg minden jól működik, nincs is ezzel semmi gond, de egy idő után előfordul, az akkumulátor túlságosan hamar lemerül, belassul a rendszer, kilépnek az alkalmazások, egyéb szokatlan dolgok történnek. A felhasználók többsége, ilyenkor vagy együtt él ezzel, vagy rohan panaszával a szolgáltatóhoz, szervizhez. Az All-In-One Toolboxes egy nagyon jó rendszer optimalizáló alkalmazás, mely segítségével kicsit benézhetünk telefonunk gépháza alá és következtethetünk egyszerű hibákra, megelőzhetjük, elháríthatjuk őket.

allin03kk.png

Az egyik legkedveltebb Android rendszer optimalizáló app

Ha első Androidos telefonunk van a kezünkben és soha nem foglalkoztunk a rendszer hátterével, kérjük meg tapasztaltabb ismerőseinket az app használatára, mert az alkalmazás helytelen kezelése, károkat okozhat készülékünk szoftvereiben!

All-In- One Toolbox leírás

A Toolboxnak néhány napja jelent meg legfrissebb változata, melyet pár új funkcióval bővítettek és kisebb hibáit kijavították. A Toolbox egy látványos grafikai megjelenéssel, könnyű, közérthető menürendszerrel rendelkező app, emiatt is lett oly népszerű, 500.000 letöltés felett jár.
Főbb funkciók: valós idejű memória infók, gyors egyklikkes memória RAM/ROM optimalizálás, alkalmazások teljes eltávolítása menedzselése, cache tárolók history-k kiürítése karbantartása, SD fájl menedzser, futó folyamatok figyelése, szabályozása, Android verzió upgrade-optimalizálás, indítási folyamatok figyelése megváltoztatása.... stb. Az app minden feladatot magában foglal, amely Android  rendszerünk optimális működésének beállításához szükséges. Használata révén az akkumulátor üzemideje nő(het) az felesleges adatforgalom mértéke csökken(het), a rendszer sebessége gyorsul(hat).

allinkk.png

Memóriahasználat kijelzése, akku fogyasztás mértéke app-okra lebontva, különböző menedzser funkciók

A 17 funkció tételesen

  • 1. Apk (Android Application PacKage) eltávolító (Az APK egy java archív formátum fajta, melyet Android alkalmazások használnak).
  • 2. Backup fájlok előállítása, visszaállítás a létrehozott backup fájlok alapján
  • 3. Parancsikonok előállítása kezdőképernyőre
  • 4. A használt memória státuszának tételes, grafikus kijelzése (RAM. ROM, SD kártya és a CPU)
  • 5. Rendszerinformációk részletes, tételes kijelzése
  • 6. Egy klikkes alkalmazás eltávolítás
  • 7. Cache (gyorsítótár) ürítése
  • 8. History bejegyzések eltávolítása (vágólap, böngésző, Market, Gmail kereső, a Google Maps, és a Google Earth programokból)
  • 9. Híváslista és üzenetek eltávolítása
  • 10. SD kártya ideiglenes fájljainak eltávolítása
  • 11. App hozzárendelés az SD kártyához
  • 12. Fájlok kezelése az SD kártyán
  • 13. Batch file eltávolítás
  • 14. Batch fájlok telepítése
  • 15. Indítás kezelés
  • 16. App-ok hozzárendelése a készülék indításakor (pl.: mikor a készüléket bekapcsoljuk, vírusirtók indítása)
  • 17. Kezdőképernyős widget

allin01kk.png

History eltávolító, SD kártya app hozzárendelés, az egyes funkciók ikonjai, induló app-ok beállítása

Az app rengeteg jó funkciója ellenére is ingyenes, mely magába foglalja a rendszeres ingyenes frissítéseket is. A legújabb verzióban teljes mértékben kijavították a régebbi hibáit, beleértve a fájlkezelés, az indításkezelés és a gyorsítótárak módosításainak betegségét. Egy nagyon jó, sokoldalú, mindössze 1 MB-os programot kapunk kézhez letöltés után.

Több funkciót is kipróbáltam. Meglepődtem milyen sok volt az ideiglenes fájl, és a rengeteg history bejegyzés. A gyorsítótáramat kiürítettem, néhány eltávolíthatatlannak hitt alkalmazást is sikerült végre leszednem. A telefonomon állandóan futó folyamatok számát a kétharmadára csökkentettem. Miután elvégeztem ezeket a feladatokat, néhány alkalmazást lefuttattam, többségében játékokat, amelyek régebben gyakran kiszálltak pl.: RolleyRolly, Dinosaurus Hunter, Temple Run1, Mobile Photo shop. A Temple Run1-t leszámítva a többi játéknál, app-nál megszűnt a kilépegetés. Azért is tetszett nagyon az alkalmazás mert nem kellett 8-10 olyan app-ot letölteni, melyek csak egyenként tudják a már említett funkciókat.  Egy nagyon szépen 'összegyűjtött' kis helyet foglaló  nagyon jó multifunkcionális alkalmazás, ajánlani tudom mindenkinek. Grat a fejlesztőknek!

Teljeskörű, rövid, tömör  bemutató.

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android 2.0 vagy újabb 
Ár: Androidra ingyenes
Telepítési méret: Android 1 MB
Letöltési lehetőség: Androidraplaystore-icon.png

Weboldal: http://downloadandroid.info/
Ha még egy hasonló ingyenes, kis helyet foglaló alkalmazást szeretnél, próbáld ki a ZDBOX-ot is.

A bejegyzés egyes részei és a képek a http://www.appbrain.com -on található leírásból származnak.

Buherálásra fel!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!