Sony termékbemutatón jártunk

Ma délelőtt a Sony Magyarország tartott egy univerzális termékbemutató sajtótájékoztatót, melyen az idei ősszes modelljüket bemutatták az érdeklődő újságíróknak és bloggereknek. Habár úgy mentem oda, hogy engem bizony csak a telefonok és a tebletek fognak érdekelni, kellemeset csalódtam. Ugyanis ennél jóval többről volt szó, a termékek kapcsolatáról.

IMG_20130411_101709.jpg

Az alaptéma az NFC és Bluetooth technológia házassága, vagy a hogy a Sony fogalmaz, az egy érintéses technológia volt, mely lehetővé teszi a régi BT kapcsolódás nehézségei helyett az NFC segítségével a gyors, érintéses kapcsolódást. Nagyjából ezen téma köré építették fel a tényleges termékbemutatót. Természetesen nem csak mobilos, és ahhoz kapcsolódó termékek jelentek meg, most mégis azokra szorítkoznék, melyek beleillenek a profilunkba.

IMG_20130411_105029.jpg

Természetesen nem maradhatott ki a márka csúcsragadozó (bocsánat, zászlóshajó) telefonja az Xperia Z10, melyből jópárat állítottak ki, többségében más termékekkel való összekapcsolás céljából. A telefonról részletes tesztünket itt olvashatod. Érdekes módon Xperiia Z tablet nem volt kiállítva, bár az egyik fotós kolléga kezében láttam egyet, miközben épp fotózta.

IMG_20130411_103939.jpg

IMG_20130411_104249.jpg

Az egyik asztalnál fej- és fülhallgatók tömege volt kiállítva, vezetékes, és Bluetooth egyaránt, a BT fejhallgatók természetesen NFC-vel kapcsolódnak a telefonhoz, majd utána a hang már BT-n keresztül megy. Voltak hangszórók is, olcsóbb, és drágább kategóriában egyaránt. Kipróbáltam, tényleg hihetetlenül jól szóltak, és érdekesség, hogy ha az egyik hangszóróhoz csatlakoztatjuk, majd a telefont egy másikhoz érintjük, nem csak az újjal kapcsolódik össze, hanem az előző hangszóróról le is kapcsolódik.

IMG_20130411_105353.jpg

Ez az érdekes kis csatlakozó már a vezetékes videó átvitelt szolgálja, egy érdekes eszközre vezették ki a jelet, melyet mindjárt bemutatok.

IMG_20130411_105413.jpg

IMG_20130411_105432.jpg

A képen egy videókamera látható. De nem akármilyen, egy vetítős kamera, mellyel azonnal le lehet vetíteni a felvett anyagot egy vászonra, vagy fehér falfelületre, de az előbb mutatott kábel segítségével akár egy telefonról vagy tabletről is lehet filmet vetíteni. És persze lehet vele filmet is rögzíteni, hiszen ez a kamerák alapvető tulajdonsága.

IMG_20130411_103127.jpg

A bemutató része volt egy érdekes táncprodukció is, melyben a táncosok egy-egy telefonnal, és egy-egy fejhallgatóval vagy hangszóróval táncoltak, a tánc témája szintén a kapcsolódás volt. Azt hiszem, elhihetjük a Sonynak, hogy tényleg ez lesz az év tematikája, annál is inkább, mert ezzel a gondolattal más gyártóknál is találkozhatunk.

Végül a távozáskor kaptam egy ajándékcsomagot, benne egy hordizható telefontöltővel, melyet már fel is dugtam tölteni, és éjszaka erről fogom feltölteni a telefonomat. Természetesen a teszt eredményéről lesz egy képes beszámoló.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!