Injustice - az Istenek közöttünk járnak

Icon.pngAki szereti a DC Comics hősöket, annak a most bemutatott játék egy igazi gyöngyszem lesz, hiszen a Warner Bros. elhozta nekünk a legújabb játékát a NetherRealm-mel közösen (akik a Mortal Combat-et csinálták) az Injustice című remekművet. Mivel a NetherRealm-ről van szó, ezért szinte magától értetődik, hogy itt is egy verekedős játékról lesz szó, ám a maga módján mégis különleges.

Ez a különlegesség egészen pontosan abban jelenik meg, hogy itt nem kifejezetten egy Marvel képregényhős kalandjait élhetjük át, hanem szinte az összes eddig megjelent karakter segítségével megküzdhetünk az ellenfeleinkkel. A másik kiemelkedő benne, hogy itt tag harcokról van szó, ami azt jelenti, hogy a küzdelmek előtt kiválasztasz három egységet, amik között bármikor váltogathatsz a harc alatt.

1.jpg 2.jpg

A játékot a Zöld Ijjásszal, Lex Luthor-ral és Nightwing-gel indítjuk. Az első küzdelem az irányítás bemutatásáról szól, hogyan lehet támadni, védekezni, illetve a speciális támadásokat is megtanuljuk használni. Összesen 42 különböző küzdelem van, mindegyikben több párosítás ellen kell megküzdeni, így mire a végére érünk, több, mint 100 meccsen leszünk túl. A küzdelmek végén kapunk új kártyákat, ami kétféle lehet. Az első az, hogy egy új harcost kapunk, a másik pedig egy, a már meglévő harcoshoz ad valamilyen extra képességet.

3.jpg 4.jpg

Minden egyes küzdelem után kapunk érméket, illetve a beállított harcosok tapasztalati pontot. Az utóbbi segítségével egyre több lesz a maximális életük és támadóerejük, míg az érmék segítségével nem kell megvárni, hogy megkapjunk egy lapot, hanem meg is vehetjük őket, ám ez igencsak drága, ezért ezt a lehetőséget leginkább az In App Purchase segítségével vásárolt érmékkel lehet megvalósítani.

5.jpg

Én a játékot egy iPhone 4 készüléken próbáltam ki, ugyan hivatalosan nem támogatott a készülék, de ha a háttérben lévő alkalmazások nagy részét kikapcsoljuk, akkor gond nélkül megy, viszont a régebbi készülékeken esélytelen, hogy működjön. Ami viszont tényleg kiemeli a kategóriájában lévő játékok közül, hogy nem csak nagyszerűen lett elkészítve, de még ingyenesen le is tölthető az App Store-ból!

Letöltés iOS-re:

appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!