Minesweeper Q

Klasszikus játék iPhone-ra

Icon.pngA napokban felmerült bennem, hogy egy kicsit visszatérjek az igazi klasszikus játékokhoz, így eljutottam az aknakeresőig, amit valószínűleg szinte mindenki ismer. Nem is tartott sokáig, mire rátaláltam a Minesweeper Q nevű játékra, ami tényleg az eredeti, Windows-os aknakeresőt idézi kinézetben. Az első kérdés, ami viszont felmerült bennem, hogy hogyan lehet megoldani a különböző jelöléseket, mint a kérdőjeles, vagy a zászlóval való megjelölés, de a fejlesztők nagyon praktikus megoldást találtak erre.

Az irányítás úgy néz ki, hogy ha rábökünk az egyik mezőre és nem rejt aknát, akkor megmutatja az értékét, ha sokáig nyomva tartjuk a mezőt, akkor meg tudjuk jelölni a zászlóval, hogy ott biztosan akna található, illetve ha ilyen állapotban van, akkor ha még egyszer megbökjük, akkor átvált kérdőjellé. Ha már biztosak vagyunk benne, hogy megtaláltuk az összes aknát egy mezőnél, akkor ha duplán rábökünk, akkor felfed egy nagyobb részt az aknák elhelyezkedésétől függően.

1.jpg 2.jpg

A menüben lehetőségünk van a különböző beállítási lehetőségeket módosítani, mint a nehézség, ami a pálya méretét, valamint az aknák számát takarja, a megjelenést, aminek akkor van jelentősége, ha In App Purchase-ben megveszed a teljes verziót, valamint itt lehet ki-, illetve bekapcsolni a hangot, a vibrálást, valamint egyéb apróságokat.

3.jpg 4.jpg

Ami még a másik kérdéses rész, az a nagyobb méretű pályáknak a megjelenítése. Először arra gondoltam, hogy majd nagyítani lehet a pályán, de így nagyon nagy a félrenyomás esélye, ezért egy olyan megoldást találtak ki, hogy nem lehet nagyítani, hanem csak jobbra-balra mozgatni a képet, így navigálni a pályán. Ez azzal jár, hogy nem olyan áttekinthető a pálya, viszont nem fogunk olyan gyakran mellényomni.

5.jpg

Akik szeretik az igazi klasszikus játékokat, azok számára egy igazi gyöngyszem ez a játék, amivel mellesleg kellemesen lehet eltölteni hosszú órákat is. Az alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból.

Letöltés iPhone-ra:

appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!