Vizzywig 4K - a drágaság

A minap egy újabb alkalmazással bővült a legdrágább app-ok klubja az App Store-ban. A Vizzywig 4K alkalmazás 999.99 dollárba kerül!
Hogy mit is tud egy ilyen app ennyi pénzért? Az iPhone tulajdonosok 4K motion videó kamerává változtathatják a készüléküket rengeteg funkcióval és beállítási lehetőséggel. Többek között egy másodperc alatt 24 darab 4K felbontású (3840 x 2160) pixeles fotót tudunk készíteni vele. A fotókat ezután ízlés szerint beállíthatjuk, összetűzhetjük és a külön rögzített hangot vagy zenét hozzácsatolva nagyon igényes videókat lehet vele előállítani. Természetesen az elkészített videókat akár a YouTube-ra is fel lehet tölteni.

VizzyWig4KPriceTag.jpeg

Az elkészült anyagok igen memória igényesek a nagy felbontás miatt, ezért is csak a 32 illetve 64GB memóriával rendelkező iPhone 5s készüléken fut az alkalmazás. Egy másfél perces videó több mint 500MB tárhelyet foglal el és ezen kívül az akkumulátor kapacitását is erősen igénybe veszi. Egyenlőre csak az iOS 7 operációs rendszert támogatja, de a fejlesztő ígérete alapján ezen már dolgoznak, mint ahogy a beépített képstabilizátoron is. A gyártó az árat azzal indokolja, hogy a piacon megtalálható ilyen profi 4K videó kamerák árai az összes kiegészítővel meg is haladja az 1000 dollárt. A kérdés viszont megmarad, hogy ki fog ennyi pénzt kiadni egy ilyen alkalmazásért. 

A fejlesztő ennek az alkalmazásnak az elkészítésével viszont bebizonyította, hogy mi mindent ki lehet hozni egy almás telefonból. Ezek után nem lennék meglepődve, ha a közeljövőben más fejlesztők által készített hasonló alkalmazások jelennének majd meg az App Store-ban valamivel kisebb számjegyű árcédulával. 

screen520x924.jpeg


appstore.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!