Carmageddon iOS-re

Szerintem nincs olyan ember, aki ne ismerné, vagy legalább ne hallott volna a Carmageddon nevű játékról, amely először 1997-ben látott napvilágot, tehát igazi klasszikusnak számít. Most viszont megjelent iOS-re, így már bármikor magunkkal tudjuk vinni.

A Carmageddon az első 3D autós játék, ahol nem vagy teljesen a pályához kötve, hanem szabadon mozoghatsz az utakon (természetesen valamilyen szinten kontrollálva van), ugyanis a győzelemhez nem csak egy út vezet, tehát a körök teljesítése, hanem ezen kívül még két lehetőség van. Az első, hogy az összes ellenfeledet eliminálod, a második pedig, hogy a pályán lévő összes embert elintézed. Az utóbbi elég nehézkes, ugyanis van olyan pálya, ahol 500 ember található, van ahol csak 200, de azért ez is elég sok.

Oda kell figyelni, nehogy leteljen az idő, viszont az ellenőrzőkapukon való áthaladáskor nem kapunk bónusz időt, ellenben a különböző tárgyak és emberek elütéséért igen, valamint a többi résztvevővel való ütközéskor is.

Ha menet közben sikerül teljesen szétvernünk az autónkat, vagy csak fejjel lefele ragadtunk, akkor van lehetőség ezeknek a megoldására. Az elsőnél a jobb felső sarokban lévő sérülésindikátorra való kétszeri bökés teljesen megjavítja az autót, a képernyő két ujjal való érintése pedig vissza rakja a kocsit.

Alapvetően két autó elérhető, de ezt a listát a későbbiekben ki lehet egészíteni. Ehhez nincs másra szükség, mint az ellenséges autókat totálkárosra törni. Így se biztos, hogy megszerezzük, de egy próbát mindenképpen megér. Amennyiben türelmetlenek vagyunk, akkor In App Purchase segítségével meg lehet venni az összes autót, kivéve a titkosat.

Ha elég kredit gyűlik össze, akkor lehet az autókat fejleszteni három kategóriában. Ezek a páncélzat, a motor és a támadóerő. Minden fejlesztéshez meg van, hogy mennyinek kell lennie legalább a rangunknak, különben hiába van elég pénzünk, nem tudjuk tovább fejleszteni a járműveinket. Ha autót cserélünk, nem kell újra megvenni a fejlesztéseket, hanem ezek öröklődnek.

Aki ismeri a játékot, az tudja, hogy milyen jó, aki pedig még nem, vagy csak hallott róla, annak itt a lehetőség, hogy letöltse. Maga az app 1,59 Euróba kerül, ami egy igazi klasszikusért szerintem nem olyan sok.

Képek:

   
   
   
   
   
   

 

Letöltés iPhone+iPad-ra:

Rusznyák Mátyás

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: iOS Alkalmazás