Itt az új iPad generáció: iPad 4 és iPad mini

Ma este az Apple igazán komoly bemutatót tartott új készülékeiről. Frissültek a Mac gépek, és megjelent a 13 inches MacBook Pro is. Ezután bemutatták azokat a készülékeket, melyek sokkal jobban illeszkednek oldalunk profiljába, az új iPad-eket. Senki sem számított arra, hogy a tavaszi bemutató után megjelenik a legújabb iPad, de némi hardveres javítással bejelentették a negyedik generációt.  Új processzort kapott, szélesebb körben támogatott LTE képességet, és Lightning csatlakozót.

Ám amit mindenki várt ma estére, bejelentették az iPad minit, mely 7.9 inches, 1024 x 768 felbontású képernyőt kapott, a dizájnja pedig követi a legutólsó iPod Touch konvenciót. Két színben érkezik, fehér-fém, illetve fekete változatban. Hardveresen nagyjából megegyezik az iPad 2-vel. Különböző változatokban érkezik, a legkisebb 16 GB tárolóval és WiFivel, ennek ára 329 USD lesz. A WiFi verziók november 2-án indulnak az USA-ban, a többi országban várhatóan két héttel később jelennek meg.

Elmondható, hogy az Apple visszatalált régebbi önmagához, hosszú ideje először fogott el ismét az az érzés, hogy szeretem a termékeiket. Azt azért kíváncsian várom, hogy az iPad mini legyőzheti-e a Nexus 7 tabletet, vagy a Windows 8 tabletek széles választékát, melyikből fog több fogyni a közeljövőben. Egy biztos, napokon belül indul a tabletek háborúja.

Képek:

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Rusznyák Gábor

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!