Ízek és Borok - milyen ételhez melyik bor illik?

Megjelent az Ízek és Borok nevű alkalmazás iPhone-ra és Android-ra. A program segítségével könnyedén megtalálhatod a kedvenc borodhoz illő ételt, vagy a tálalni kívánt ételt tökéletesen megkoronázó bortípust. Válaszd ki az évszaknak, hangulatodnak megfelelőt és az alkalomhoz illőt!

A bor menüponton belül megtalálhatjuk a különböző fajta borokat a fajtájuk alapján csoportosítva (vörös- és fehérbor). A megfelelő bor kiválasztása után láthatjuk a rövid leírását, ami a kis felbontású készülékeken egy kicsit nehézkesen olvasható, de azért nem lehetetlen. A lent található Tovább a borokhoz gomb megnyomásával megnézhetjük a kiválasztott bornak a szinte összes létező fajtáját. Ennek a kiválasztása után már csak egy gombnyomás választ el attól, hogy láthassuk milyen ételek illenek a borhoz.

Amennyiben a tálalni kívánt étel már el lett döntve, hogy mi lesz, csak a hozzá való bort keressük, akkor a főmenünél az étel gombot megnyomva választhatunk az ételkategóriák közül. Ha ezzel megvagyunk, akkor az ajánlott boroknál itt is nagyobb kategóriák lesznek, mint a Merlot, nem részletezi, hogy melyik, hiszen innentől kezdve mindenki a saját ízlése alapján tud választani.

Az alkalmazásban 200 bort és 50 ételt párosíthatsz kedvedre, a boroknál a 22 kategória szőlőfajták szerint csoportosítja a pincészetek borait. Az applikáció ingyenesen letölthető mind a két platformra, így aki szeretne az ebédhez megfelelő bort inni, annak megkönnyíti a választást ez a program.

Képek:

   
   
   
   
   
   
   
   

 

Letöltés iPhone-ra:

Letöltés Androidra:

Rusznyák Mátyás

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!