Tim Cook válasza a Windows 8 - Surface launchra

A csütörtök esti, mondhatni titkos Microsoft launch után nyilatkozott Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. Miközben felhívták, hogy megbeszéljék vele a szintén a napokban közzétett harmadik negyedéves Apple eredményeket, az újságíró rákérdezett, mi a véleménye a konkurrencia erőfeszítéseiről. Miközben elismerte, hogy még nem volt a kezében a Surface, azt mondta, annyit olvasott el, hogy ez egy meglehetősen zavaros termék. Azt mondta, lehet tervezni egy autót, ami repül és úszik, de nem valószínű, hogy igazán jól fog működni. Majd így foglalta össze: "Azt hiszem, ha az ember megnézi a terméküket, igazán akar majd egy iPad-et magának."

Tény, hogy az új iPad 4 és az iPad mini nagy szeletet fog magának hasítani a piacból, hiszen egy jól bejáratott ökoszisztémára épül, ám a Microsoft új rendszerét sem kell lebecsülni. Valószínűleg az alkalmazások számán és minőségén fog majd múlni, mennyire lesz életképes ez a platform.

Saját magánvéleményem, hogy amennyiben fenntartják a mostani szisztémát, és egyetemi diákok bullshit appjai fognak bekerülni százasával a Store-ba, a számháborút - bár megnyerni így sem tudják - fenn tudják tartani, de nem lesz eléggé vonzó a Windows RT platformja, és vele együtt az ezt futtató tabletek sem közelítik meg az iPad sikerét.

Forrás: knowyourmobile.com

Képek:

   
   

 

Rusznyák Gábor

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!