Gondok az Apple háza táján

Nem elég számukra a hónapok óta elhúzódó, már-már nevetséges perek sokasága, de az új, negyedik generációs iPad bejelentése a felmérések szerint csak az USA-ban a lojális vásárlók 45 százalékát is feldühítették, és ez bizony az előrendeléseken is meglátszódik. Az iPad Mini nagy valószínőséggel többszörösen túlszárnyalja majd a 4. iPad-et eladásokban, ami újabb kritikákra adhat majd okot, hisz eddig mindvégig kitartottak amellett, hogy nincs akkora létjogosultsága a 7 colos tableteknek.

Az egészet tetézi, hogy megváltak két magas beosztású alkalmazottjuktól, mégpedig Scott Forstalltól, az iOS-ért, és John Browettől, az értékesítésért felelős igazgatóktól. Forstallnak a pletykák szerint azért kellett távoznia, mert nem volt hajlandó személyesen is aláírni az Apple Maps miatt megfogalmazott és kiadott közleményt, míg Browett kirúgásának oka a lassú kínai piaci terjeszkedés volt. Bár a háttérben lehet, hogy más bújik meg valójában, hisz előzőleg Forstallt úgy emlegették, mint Tim Cook majdani utóda.

De rajtuk kívül mások is változásoknak néznek elébe. Jony Ive, az Apple termék designer fenegyereke már a Human Interface, vagyis a szoftverek kezelőfelületeiért felelős igazgatói posztot is betölti és Eddy Cue, az internetes szoftverekért és szolgáltatásokért (iTunes, Apple Store, iCloud) felelős direktor pedig mostantól a Siri és az Apple Maps részlegeit is felügyelni kényszerül. Lehet, hogy elkezdődött a Steve Jobs utáni hatalmi harcok kora? Egy biztos! Nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ilyen rossz híreket hallunk az Apple felől. Az a bizonyos lavina elindult.

Képek:

   
   

 

Töltésy Dávid

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: iOS Hirek