Google Search frissítés

Megjelent a Google Search nevű iOS alkalmazásnak a frissítése, ami most már támogatja az iPhone 5 kijelzőjét, valamint a legnagyobb fejlődés a beszédfelismerőjében van, ami azt jelenti, hogy sokkal pontosabban és gyorsabban ismeri fel a szavakat.

Ezzel a beszédfelismerővel a Google az Apple területére, pontosabban a Siri területére lépett. Természetesen még mindig nagy különbségek vannak, mint például a Google Search nem fér hozzá rendszerszinten az információinkhoz, mint a Siri, nem lehet vele beszélgetni, ellenben olyat tud, amit a Siri nem, méghozzá a magyar nyelvet is felismeri és értelmezi, bár szinte az összes létező nyelvet ugyan úgy felismeri, tehát nincs lekorlátozva az angolra, németre és japánra.

A Google Search legújabb frissítésének köszönhetően sokkal pontosabb és gyorsabb lett a hang alapú keresés, ami kifejezetten egy élmény. Néhány keresésre nem simán a találatokat dobja ki, mint például az "időjárás"-ra se, hanem megjeleníti táblázatszerűen az előrejelzést.

Még régebben találtam rá Android-on a Google Goggles nevű kis alkalmazásra, ami a felhasználók örömére ugyancsak megtalálható a Google Search-ben, igaz, ez nem a mostani frissítéssel jött be, de érdemes megemlíteni. Alapvetően ki van kapcsolva a program telepítésekor, de a beállításokban lehet aktiválni, ilyenkor a főképernyőjén megjelenik még egy ikon.

Aki még nem ismerné a Google Goggles-t: ez a szolgáltatás egy képfelismerő program, így ha valamilyen nevezetességet látunk, de nem tudjuk beazonosítani, akkor elég róla egy fotót csinálni és már láthatjuk is róla a részletes adatokat. Ez a funkció Magyarországon is teljesen működik, például a Hősök terét is gond nélkül felismeri.

A Google Search, mint feljebb írtam, nem személyi asszisztens, hanem a keresést könnyíti meg, de ezzel együtt sokkal élvezetesebbé is teszi. A keresés mostantól nem feltétlenül a szavak begépeléséből fog állni, hanem átáll hangvezérlésre, ami még a közeljövőben biztosan sokat fog fejlődni, de már most is nagyon jó élményt biztosít. 

Képek:

   
   
   
   
   
   

 

Letöltés iPhone+iPad-ra:

Rusznyák Mátyás

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: iOS Alkalmazás