Magyar História

Megjelent iOS-re a Magyar História nevű alkalmazás, amely a magyar történelem közismert szereplőit és korszakait mutatja be a honfoglalástól egészen a rendszerváltásig. A program eredetileg megjelent a Google Play-ben is, ám onnan valamilyen okból kifolyólag eltűnt.

Az alkalmazásban a korszakok alapján vannak kategorizálva a legfontosabb uralkodók és személyek. Néhány korszak is fel van még osztva több részre, mint például a Habsburg Birodalom, amin belül megtalálható az abszolutizmus időszaka, a reformkor, forradalom és szabadságharc és 1849-től a kiegyezésig.

Ha valamelyik történelmi személyről érdekelnek a részletek, akkor elég ráböknünk a nevére és már láthatjuk is az információkat. Legfelül található egy nagyobb méretű kép, alatta a korszak neve, a személy neve, titulusa, születési és halálozási ideje, valamint az uralkodási ideje, legalábbis amennyiben uralkodott. Ezek alatt található az életének részletesebb leírása. Az alsó csíkban található gombbal lehet hozzáadni a kedvencek közé, bár ezeknek a megtekintése nekem nem sikerült.

Maga a program nagyon tetszik, a dizájn szépre sikeredett, de a kinézettel kapcsolatban egy észrevételem van, ami nem akadályozza meg a felhasználókat a program használatától, de rosszul néz ki. Ez pedig a rövidebb listák esetén fordul elő, ugyanis a lista vége után is még lehet lejjebb tekerni. Egy másik észrevétel, hogy a beállításoknál lehetőség van angol nyelvűre átállítani a programot, de nekem nem történt semmi az átállítása után.

Hogy egy kifejezetten hasznos funkciót kiemeljek, az alkalmazás egyrészt ingyenesen letölthető, másrészt a használatához nem szükséges internet, bár ennek köszönhetően ~50MB-ot kell letölteni.

Képek:

   
   
   
   

 

Letöltés iPhone+iPad-ra:

Rusznyák Mátyás

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: iOS Alkalmazás