Photoshop Touch

Aki az asztali számítógépén/laptopján használja a Photoshop-ot, azzal már szinte biztosan előfordult, hogy akár utazás közben is lett egy remek ötlete, vagy csak egyszerűen nem volt kéznél a számítógépe, amikor kellett volna. Ebben segít a Photoshop Touch, aminek a segítségével most már tabletjeinken is elérhetővé vált az alkalmazás, bár jóval kevesebbet tud, mint az asztali változata, de a használata egyszerűbb.

Én őszintén szólva nem nagyon konyítok a Photoshop használatához, de az alkalmazásban található tutorialok elvégzése után értettem is, hogy mit miért kell csinálni, nem pedig csak nyomkodtam a gombok tömkelegét. Mivel jóval kevesebb funkció van benne, ezért nem is kellett olyan sok és bonyolult menüpontba szedni.

A tutorialok nagyrészt tartalmazzák a leghasznosabb funkciók megmutatását, valamint a program használatára is rámutatnak, bár ehhez a fejünket is használni kell. Még egy olyan apróság, hogy csak angol nyelven tud, így ezeknek az elvégzéséhez valamilyen szinten kell beszélni angolul, hogy meg tudjuk érteni az utasításokat.

Az alkalmazásban létre tudunk hozni teljesen üres projekteket, valamint meglévő képeinket is átalakíthatjuk. A kezdőképernyőn az alul megjelenő "+" gomb megnyomásával hozhatjuk létre az új projektet, a mellette lévő gomb pedig egy képválasztót hoz be, ahol válogathatunk a készüléken lévő képek közül, a Creativ Cloud-ba feltöltöttek közül, készíthetünk teljesen új kameraképet, a Google képei között is lehet keresgélni, valamint a Facebook-ra feltöltött albumokból is szemezgethetünk. Az alkalmazásból feltöltött projekteket pedig a Photoshop asztali verziójában tovább is szerkeszthetjük.

Az applikáció iPad-re 8,99 Euróért vásárolható meg, Android-ra 2186 Ft-ba kerül. Nem a legolcsóbb alkalmazás, de a tudásához képest nem is drága. Nekem nagyon tetszett, annak ellenére, hogy nem vagyok egy nagy Photoshop géniusz sőt, nagyon jól elszórakozgattam vele az alapján, amit a tutorial tartalmaz. 

Képek:

   
   
   
   
   
   
   

 

Letöltés iPad-ra:

Letöltés Androidra:

Rusznyák Mátyás

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!