Waze közösségi navigáció - újratöltve

Újabb mérföldkőhöz érkezett néhány napja a rendkívül népszerű, android és iOS platformon is működő közösségi navi, ugyanis immár hazánkban is elérhetővé váltak az új funkciók, amelyekkel a napi ingázásinkat könnyebbé tehetjük.

A Waze elsősorban nem arra szolgál, hogy odatalálj valahova, mivel a házszámokat nyomokban tartalmazza csak (azért bővül...), hanem valós idejű forgalmi információk alapján a leggyorsabb (és tuti, hogy a leggyorsabb) úton oda visz, ahova szeretnéd. Ingázáshoz nekem már másfél éve nélkülözhetetlen. Az említett új funkciók közül a legfontosabb, hogy a benzinkutakon már az árakat is frissíthetik a felhasználók, így gyorsan és ésszerűen tervezhető az útvonal a legolcsóbb kút közbeiktatásával is. Közösségi fronton is erősödött az app, mivel az útvonalunkat megoszthatjuk emailben, sms-ben bárkivel, aki egy térképen ezután pontosan látja, hova tartunk, mikor érkezünk. Nincs már többé telefonálgatás, hogy "hol vagy már???". Fel is vehetünk útközben valakit, így ha küldünk neki egy "pick up" kérelmet, a készülékünk pontosan behatárolja, hol is van az illető, és a legrövidebb úton oda is visz hozzá.

A térképet maguk a felhasználók szerkesztik (bárki, aki kedvet érez hozzá), és egy elvetemült kisebb (magyar!) csapat pedig megpróbálja az összes felmerülő problémát megoldani, kérdéseket megválaszolni, és folyamatosan javítgatja a térképet is. A valós idejű forgalmi infó előnye, hogy menet közben ha torlódást érzélkel, kikerüli ha érdemes, másik nagy előnye, hogy valós időben bizony a rendőröket és traffipaxokat is jelentik a felhasználók, így fel lehet készülni a jelenlétükre, ha arra visz az utunk. A magyarországi térkép nem 100%-os, de Budapesten 99%, nagyvárosok 90-95% a készültség állapota, és az összes többi város és falu is nagyobb útjaival szerepel a térképen.

Az alkalmazás ingyenes, de NEM OFFLINE navi, az információkat és a térképet menet közben frissíti folyamatosan. Havi szinten napi 1-2 órát használva ez akkor sem több 100-200 MB-nál. Használjátok egészséggel, minek álljunk a dugóban, ha nem muszáj?!

Waze-re fel, wazerek!

Képek:

   
   
   
   
   
   

 

Letöltés iPhone+iPad-ra:

Letöltés Androidra:

Nagy Marcell

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!