Mikor érkezik az Android 4.2 a Galaxy Nexusokra?

Tegnap, mint azt meg is írtuk, a Google megkezdte a Jelly Bean 4.1 Android operációs rendszer kibocsátását a Nexus 7 és Galaxy Nexus készülékekre. Ám sok Galaxy Nexus tulajdonos nem kapta meg, mivel a Google kizárólag a 2011-ben a Play Store-ban árusított készülékekre adja ki, a többire a Samsung fogja kibocsátani. Ez szokás szerint néhány héttel később szokott megtörténni, és valószínűleg most is így lesz. Addig is, aki nem tud várni, az kézzel is frissítheti a telefont, ám leszögezzük, hogy ezt mindenki csak saját felelősségére tegye, a "téglásított" készülékekért felelősséget nem vállalunk.

Az Android Headlines leírása szerint a lépések a következők:

  • Töltsd le az új image-et innen, és NE NEVEZD ÁT!
  • Bootold újra a készülékedet, miközben egyszerre nyomod a Volume Up és Volume Down gombokat, ekkor bekerülsz a fastboot menübe.
  • Itt válaszd a Startot, majd nyomd meg a Volume Up és a Power gombot, hogy átkerülj recovery módba
  • Ha eddig jól csináltad, megjelenik egy piros felkiáltójel, ekkor ismét nyomd meg a Volume Up és a Power gombokat
  • Válaszd ki az "apply update from adb"-t
  • Ezután nyiss egy parancssori ablakot, vagy terminált operációs rendszertől függően, és írd be ezt: adb sideload e587de13bf8a.signed-takju-JOP40C-from-JZO54K.e587de13.zip
  • Amikor elkészült, indítsd újra a telefonodat, és a telepítés után a 4.2 kell, hogy fogadjon.

Ugyan a hivatkozott cikk nem említi, de más forrásból olvastam, hogy ehhez a telepítéshez rendelkezni kell a 4.1.2 verzióval a telefonon, mert csak a különbözeteket tartalmazza. Ugyanakkor a saját Galaxy Nexusomon egyelőre csak 4.1.1 van, és nem is talál magának más frissítést. Ha valaki feltelepítte már az új operációs rendszert, és van tapasztalata, akár a 4.1.2 szükségességéről, akár az itt leírt frissítés foilyamatáról, ossza meg velünk is a kommentekben.

 

Képek:

   
   

 

Rusznyák Gábor

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: Android Fejlesztés