Adobe Collage - fotókollázs egyszerűen

Az Adobe Collage nevű alkalmazás segítségével könnyedén el lehet készíteni akár bonyolultabb fotókollázsokat is. Az érintőkijelzőnek köszönhetően talán még egyszerűbben is, mint egy mezei számítógépen (az érintőpad nélküli gépekre gondolok).

Ennek az oka egészen egyszerű: itt egyetlen ujjad segítségével mozgathatod a projekthez hozzáadott képeket, ha már mind a két ujjadat használod, akkor már a szokásos módon nagyítani is tudsz, valamint forgatni is. Elsősorban az utóbbi funkciót emelném ki, hiszen számítógépen nem olyan egyszerű az ízlésünknek megfelelő módon elforgatni a képeket, valamint nem is lehet ilyen könnyen és egyszerűen dolgozni.

A program indítása után láthatunk egy Sample mappát, ahol három példa projektet találunk. Leginkább az elsőben vannak a használati útmutatók leírva, bár eléggé átláthatatlan. Röviden összefoglalva: a bal oldalon lehet kiválasztani a sima rajzeszközt, hozzáadni képeket. Fent a menüt megnyomva, vagy az elem hosszan nyomva tartásával tudjuk kitörölni, előtérbe hozni, illetve hátra rakni. Ha egy elemre (képre) kétszer rábökünk, akkor kifejezetten arra tudunk rajzolni, valamint a maszkolásra is lehetőségünk van, aminek a palettája alul helyezkedik el.

A képeket, amiket szeretnénk hozzáadni, szerencsére nincs lekorlátozva a belső képekre, hanem válogathatunk sok-sok lehetőség közül, mint a Creative Cloud, a belső képek, kamerakép, Google képkereső, Flickr, valamint WebClip és YouTube videókat is rakhatunk be a kollázsba.

Az Adobe Collage alkalmazás iPad-re 8,99 Euróért vásárolható meg, Android-ra 2230 Ft-ért. Akik szeretnének egyszerűen és mégis jó minőségű kollázsokat készíteni, azoknak ez egy remek lehetőség.

Képek:

   
   
   
   
   
   
   

 

Letöltés iPad-ra:

Letöltés Androidra:

Rusznyák Mátyás

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!