Nokia térkép iPhone-ra és Androidra

A Nokia a héten bejelentette, hogy térképes szolgáltatásukat kiterjesztik egyéb platformokra és készülékekre is, mondván, hogy mindenkinek szüksége van minőségi térképekre. Valójában sejthető, hogy ezzel szeretnék többek közt az iOS és Android felhasználókat megcélozni, jelezve számukra, milyen profi térképet és navigációt kapnak, amennyiben átállnak a legújabb Nokia készülékekre. Ez most annál inkább időszerű, mivel híresen-hírhedten rossz lett az Apple saját térkép appja, mellyel leváltotta az előzőleg a Google térképén alapuló alkalmazását.

A szolgáltatás a HERE nevet kapta, és saját alkalmazás készül iOS alá, valós alternatívát kínálva a Maps alkalmazással szemben. Ugyanakkor inkább valószínű, hogy az Apple rajongói boldogan fogják használni a Nokia térképét, és így még kevésbé fogják úgy érezni, hogy váltaniuk kellene. Nem biztos tehát, hogy jó ez az elgondolás a Nokia részéről, de az idő majd megválaszolja ezt a kérdést is.

Ugyanakkor mindkét rendszerre elérhető lesz a HERE SDK, melynek segítségével olyan alkalmazásokat írhatnak a fejlesztők, mely nyomokban Nokiát tartalmaz. Szintén a HERE megoldást fogja kapni a Mozilla Alapítvány új Firefox OS rendszere is, mellyel a Nokia stratégiai megállapodást kötött.

Forrás: Nokia

Képek:

   
   
   
   
   

 

Rusznyák Gábor

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: Android iOS Hirek