Hill Climb Racing - juss tovább az akadályokon

Megjelent iOS-re és Android-ra a Hill Climb Racing nevű játék, amiben Newton Bill, egy hegymászó autóversenyző bőrébe kell bújnunk, így extrémebbnél extrémebb helyeken kell továbbjutnunk.

Az elején egy sima jeep segítségével kell haladnunk, valamint csak egyetlen pálya érhető el, természetesen a későbbiekben még lehet a választékot bővíteni. Az elérhető pályák között van a sivatag, a sarkvidék, az országút, a barlang és a hold. Mindegyik pályán vannak küldetések, tehát egy meghatározott távolságot megtenni. Ha teljesítjük, akkor kapunk érte érméket, utána a következő szintre lépünk, vagyis megnő a teljesítendő távolság.

A megszerzett érmékből lehet megvenni a különböző járműveket, pályákat, sőt, a járműveket fejleszthetjük is. A jeep-nél és a monster-nél lehet fejleszteni a motort, a lengéscsillapítót, a kerekeket, valamint a négykerék-meghatjást is. A versenyautónál csak az utolsó tér el a többitől, ugyanis a négykerék-meghajtás helyett a leszorítóerőt tudjuk fejleszteni.

Mint fentebb említettem, több pálya található, mindegyiknek meg van a maga sajátossága. A sarkvidékinél például a fékezés nem ér túl sokat, ugyanis a jégen csúszik a gumi. A barlangnál érdemes odafigyelni, hogy ne menjünk túl gyorsan, különben a fejünk megakadhat a barlang tetejébe. Jelenleg még nem sikerült a holdig eljutni, szóval nem tudok biztosat mondani, de szerintem az autó ott magasabbra fog repülni.

Ami lényeges, viszont nem derül ki olyan egyszerűen: a levegőben is lehetőség van valamilyen szinten irányítani az autót, bár nem a megszokott döntögetés segítségével, hanem a pedálokkal. Ha gyorsítunk, akkor hátrafele indul meg, ha fékezünk a levegőben, akkor pedig előre.

A játék mind a két platformra ingyenesen letölthető. A zenéje lehet, hogy egy picit monoton, de én több óra után se tudtam megunni. Vigyázat, ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel, úgyse fogod tudni egyhamar letenni a telefont :-).

Képek:

   
   
   
   
   
   

 

Letöltés iPhone+iPad-ra:

Letöltés Androidra:

Rusznyák Mátyás

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!