Angoltanárnő - mennyire ismered az angol kiejtést?

Megjelent az Angoltanárnő nevű alkalmazás iPhone-ra, ami kitűnik az összes eddigi nyelvtanulós alkalmazás közül, hiszen elsősorban nem a szókincsre megy rá, hanem nem megszokott módon a kiejtésre. Ebben segít nekünk számunkra az Angoltanárnő, más nevén Katie.

Az alkalmazás használatához egyáltalán nem szükséges a billentyűzet, ugyanis mindent meg lehet oldani a menüpontok megérintésével, illetve ezeket is helyettesíthetjük a hang alapú irányítással. Ehhez nincs más dolgunk, mint az alul található szövegbuborékot megnyomjuk és máris mondhatjuk a menüpontok nevét angolul. Ezt a funkciót csak akkor tudjuk rendesen kihasználni, ha már pontosan ismerjük a megfelelő kiejtést, különben nem tudja értelmezni. Amikor megnyitjuk a menüpontokat, akkor Katie ki is ejti őket, ezzel is elősegíti a kiejtésünk fejlesztését, hiszen minél többször halljuk, annál jobban megragad.

A program készítésekor gondoltak azokra is, akik nem beszélnek még angolul, vagy legalábbis nem elég jól ahhoz, hogy megértsék az utasításokat, így mindenhol elolvasható először az angol, alatta a magyar megfelelője.

A főmenüben alapvetően három kategória van, az új szavak tanulása kiejtéssel, az angol igeidők részletes leírása, gyakorlása, valamint a különleges igékről egy leírás, a teljes lista, valamint itt is gyakorló feladatok. Ha nem sikerül a hang alapú irányítás a menüben, akkor tudjuk használni a gombokat is, illetve ha az elején lévő segítséget átugortuk, azt is meg lehet újra nézni.

Varga Attila, az alkalmazás készítője a következők számára ajánlja az alkalmazást: minden alap- és középfokú nyelvvizsgára, valamit érettségire készülőnek, de élvezettel használható bárki által, aki szeretné fejleszteni az angol tudását.

A program internethasználat nélkül működik, így bárhol és bármikor tudunk gyakorolni. Egy biztos, Katie elvárja a pontosságot, így csak nagyon minimális hibát enged (nagyjából semmit ), különben nem enged tovább, valamint nem ért meg, de legalább ténylegesen el lehet sajátítani az angol szavak és mondatok kiejtését. Az alkalmazás 0,89 Euróért vásárolható meg az AppStore-ból, ami egy ilyen alkalmazásért szerintem egyáltalán nem sok. Akik szeretnék megtanulni az angol kiejtést, azoknak mindenképpen hasznos lesz! A végére még egy kis megjegyzés: egy idő után idegesítő tud lenni Katie monoton robothangja, bár nem elviselhetetlen.

Képek:

   
   
   
   
   
   

 

Letöltés iPhone-ra:

Rusznyák Mátyás

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: iOS Alkalmazás