iGyógytorna - Otthon végezhető gyógytorna gyakorlatok

icon.pngGyakran éreztétek úgy, hogy nem túl sokat ültök, emiatt bemerevednek a testrészeid, mint a nyakad, a vállaid, illetve a hátad? Esetleg gerincferdülésed van, vagy a hibás testtartás miatt állandó feszülés a nyakizmoknál? Ezekben nyújt segítséget az iGyógytorna nevű iPhone alkalmazás, ami képekkel és folyamatos hang alapú utasításokkal lát el.

A program megnyitásakor elolvashatjuk a felhasználási feltételeket, amiket a legtöbb ember ki szokott hagyni, viszont ha az egészségünkről van szó, akkor érdemes ezt megtenni. Fel is hívja a figyelmünket, hogy ezek a gyakorlatok általánosak, szakember segítségét érdemes igénybe venni, hiszen a személyre szabott feladatok célszerűbbek lehetnek, de a legtöbb esetben ezek az általános gyakorlatok is megteszik a kellő hatást.

A feltételek elfogadása után már neki is kezdhetünk az alkalmazás használatának. Alapvetően az öt menüpont közül a Tornázok a legfontosabb, amit a fejlesztő(k) direkt ki is emeltek. A bal oldalán található a Szakember menüpont, ahol olvashatunk néhány dolgot Kemenesné Rácz Juditról. Ha még nincs gyógytornászunk, akkor így nem is kell messzire menni, hogy találjunk egyet, mert itt megtalálható a szakmai tapasztalatának leírása, illetve az egyéb menüpontban fel is lehet hívni.

Visszatérve a Tornázok menüponthoz: öt különböző kategóriát találhatunk attól függően, hogy milyen módon szeretnénk átmozgatni a testünket. Az első a frissítő torna, amit munka közben is meg lehet csinálni. Ezekhez nem kell más, mint egy szék, amire leülhetünk. Itt összesen 25 percnyi hanganyagot találhatunk, amikhez képeket is találhatunk demonstrációként. A gerinctornánál már kicsit több kiegészítő kellhet, amik általában otthon megtalálhatóak. Itt valamivel több, 34 perces gyakorlatsorozat áll a rendelkezésre. A többire nem nagyon térnék ki, mindegyikhez 25-30 perces hanganyag van.

Az alkalmazásból jelenleg csak a teljes verzió tölthető le, ami 2,69 Euróba kerül, viszont elméletileg (a weboldal alapján) lesz egy lite verzió is, ami a tornagyakorlatok közül csak a frissítőt fogja tartalmazni. Az alkalmazással kapcsolatban egy észrevétel, illetve ötlet: a hanganyagokat szét lehetne vágni kisebb szakaszokra, mivel így nem lehet kifejezetten néhány gyakorlatot megcsinálni, valamint a tekerésre sincsen lehetőség. A hanganyagok szétvágásával viszont a felhasználók összeállíthatnának saját gyakorlatsorozatokat is.

1.jpg 2.jpg 3.jpg
4.jpg 5.jpg

 

Letöltés iPhone-ra:

appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!