Egérút - találd meg a leggyorsabb útvonalat

Icon.pngNéhány napja jelent meg az Egérút nevű navigációs alkalmazás iPhone-ra, ami Androidon és Windows Phone-on már elég nagy sikernek örvend. A programmal kapcsolatban az első és legfontosabb, hogy magyar fejlesztésű, ennek köszönhetően pontosan szerepelnek benne az adatok, valamint rendszeresen frissül.

A programon belül lehetőségünk van csak simán a térképet nézni, pontos cím alapján keresni és megtervezni az utat, valamint a címeket kedvencekhez adni, így nem kell minden egyes alkalommal beírnunk akár az otthoni címünket, akár más helyet. Mint a legtöbb navigációs alkalmazásban, a beállításokban be lehet állítani az útvonal típusát, hogy egyszerű vagy gyors legyen-e, valamint a különböző úttípusok elkerülését is, mint az autópályák, fizetős utak, földutak és a kompokat.

Többekben felmerülhet a kérdés, hogy mivel is tud többet, mint a gyári térkép alkalmazás. Erre a válasz egyszerű, hiszen az applikáció folyamatosan tanul, tehát megfigyeli, hogy melyik utakat kerülik el az emberek leginkább, valamint merre mennek a javasolt útvonal helyett. A statisztikák alapján összerakja magának a megfelelő útvonalat, ami a leghasználhatóbb a felhasználók számára, bár mint ahogy mondani szokás, tökéletes nem létezik, így néha előfordulhatnak pontatlanságok. A másik dolog, amit kiemelnék különbségként, az a turn-by-turn navigáció, vagyis folyamatosan mondja, hogy mikor merre kell fordulni, méghozzá - mivel magyar fejlesztésű - magyarul.

Az egyetlen negatívuma, hogy a térképek eléréséhez internetkapcsolat szükséges. Hogy egészen pontosan mennyit fogyaszt, azt nem mértem le, viszont a fejlesztők leírása alapján általános használat esetén 20-40 MB havonta.

Összesen egy dolog zavart engem, mégpedig az, hogy a térkép maga laggolt iPhone 4-en, aminek elméletileg 3GS-en is mennie kéne. Ezen kívül egy nagyon hasznos alkalmazás, ráadásul ingyenesen is tölthető le mind iPhone-ra, mind Android-ra.

1.jpg 2.jpg 3.jpg
4.jpg 5.jpg

Letöltés iPhone-ra Letöltés WP-re Letöltés Android-ra
appstore-icon.png wp7market.png playstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!