Görög konyha+ - ételkülönlegességek receptjei iOS-en

Icon.pngMár csak pár nap választ el minket a karácsonytól, és még nem biztos, hogy mindenki eldöntötte, hogy mi legyen az ünnepi menü. Amennyiben még nincs meg az ideális ötlet, akkor a Görög konyha+ nevű alkalmazás segítséget nyújthat, hiszen nem olyan recepteket tartalmaz, amiket az ember nap mint nap eszik, hanem kifejezetten görög specialitásokat.

Az alkalmazás indulásakor láthatjuk az öt ételkategóriát, mint főételek, saláták, desszertek, előételek és a levesek. Ha eldöntöttük, hogy milyen fajtát szeretnénk csinálni, akkor nincs más dolgunk, mint a nevére rábökni. Ilyenkor felül megjelenik egy kép, amit a jobbra mutató nyíl alapján lapozhatóra terveztek, gyakorlatban nem sikerült rávennem, hogy a többi képet is megnézzem innen. A receptlista megnyitásához magára a képre kell rábökni, utána már láthatjuk is az adott kategóriába tartozó összes ételt.

Ha sikerült kiválasztanunk a számunkra tetsző receptet, akkor rögtön láthatunk az elkészült ételről egy nagyobb méretű képet, alatta pedig az elkészítési időt, ami tovább van bontva az előkészületekre és sütésre/főzésre. A következő menüpont a hozzávalók listája, ahol megtalálhatjuk az összes összetevőt, szóval a bevásárláshoz is segítséget tud nyújtani, hiszen a telefonunk mindig nálunk van, nem kell külön papírokra leírni, mit is kell hozzá venni. Az elkészítésnél megtalálhatjuk a részletes leírást, hogyan is kell az adott ételt elkészíteni. Alul látható egy stopper, amivel mérhetjük, hogy nekünk mennyi idő kellett az elkészítéséhez, így legközelebb, ha idő hiányába vagyunk, akkor tudni fogjuk, hogy mennyire fér még az adott étel megfőzése is az időnkbe. Ezzel a stopperrel az egyetlen probléma, hogy csak elindítani lehet, a megállítás nem nagyon akar működni. És végül a legutolsó menüpont nekem kifejezetten tetszik, hiszen megnézhetjük az ételek pontos tápértékét (kivéve a salátákét). Az iPad-en ezek egyszerre látszanak.

Az alkalmazásnak vannak még gyerekhibái, mint például amelyik menüpontban nincs elég elem, oda rak még be pár üres mezőt is, a másik pedig a kategóriaválasztó. Miután kiválasztottunk egy kategóriát, meg kell nyomnunk a bal felső sarokban található Kategóriák gombot, hogy újra tudjunk választani. Ezektől a hibáktól eltekintve használható alkalmazás, már most is elég sok különleges receptet tartalmaz, szóval már meg tudjuk lepni a szeretteinket valami görög étellel. A program 0,89 Euróért vásárolható meg az App Store-ból.

1.jpg 2.jpg
3.jpg

Letöltés iOS-re:

appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!