Adhatom nagyobbal? #CES

CES-2013NewImage21.pngAz ismert McDonalds-es rutinkérdés új értelmet nyert a Panasonicnál, bemutatták a CES-en a 20 collos tabletjüket. Húsz-coll-os-tab-let, hogy mindenki megértse.

Az idei CES slágere a ultraHD fogalom bevezetése, vagy ahogy azt Panáék is nevezik, 4K technológia. A bemutatott óriástablet koncepció (nyilván senki nem gondolja komolyan, hogy ez "tablet") elképesztő, 3840x2560 pixel felbontással bír, a pixelsűrűsége pedig 230/hüvelyk, mindez egy 20 collos (50,8 cm) képátlójú LED-es LCD képernyőn.

Összehasonlításképp a 15 hüvelykes Macbook Pro retina kijelzője "csak" 2880x1880 pixel és 220 ppi. 

20-Inch-Panasonic-Tablet.jpg

Persze egy ekkora kijelzőt meg is kell hajtani valamivel, szóval van még mit fejleszteni, mivel akik a helyszínen játszottak vele, azért megjegyezték, hogy szép-szép, de nem épp gyors a képi megjelenítés, úgy látszik, az Intel Core i5-3427U proci, Nvidia GeForce kártya, és 4GB RAM, vagy éppen a Windows 8 még nem nőtt fel ehhez a feladathoz.

DSC02527_1_610x406.jpg

Ha mást nem is, annyit megtudtunk ebből, merre tart a tudomány, ugyanis az eddigiek alapján két dolog igencsak feltűnő a kijelzők piacán. Egyik a már említett "ultra HD" irány, a másik pedig még ennél is feltűnőbb: Hova tűnt a 3D?  

Tavaly és tavalyelőtt mindenki a 3D bűvkörében élt, nemcsak a termékek, hanem az előadások, prezentációk kapcsán is gyakori volt a 3D megjelenítés és szemüveg-osztogatás a kiállításon. Most meg semmi. Úgy látszik rájöttek, hogy bár baromi csicsa, igény nincs rá, vagy legalábbis nem ebben a formában.

3d_rec.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!