Vuzix M100: a Google Glass nincs egyedül

A Vuzix, a Google új kihívója, tegnap a nagyközönségnek is bemutatta saját intelligens szemüvegét. A novemberben bejelentett mobil ezköz leginkább egy túlméretezett Bluetooth headsetre hasonlít, egy kijelzővel az ember egyik szeme előtt, beépített Wifi és Bluetooth antennával, 720p HD kamerával, fejmozgást érzékelő szenzrokkal. Tökéletesen együttműködik minden iOS vagy Androsid operációs rendszert futtató mobillal, a minél jobb kiterjesztett valóság-élmény érdekében.

M100-in-use-white-580x407.jpg

Ez magában foglalhatja a kihangosítást, fényképezést, webböngészést, SMS-üzenetek olvasását, valamint a vizuális navigációt. Bármilyen alkalmazás futtatható rajta, amelyik tud külső monitort kezelni. A 3-tengelyes fejmozgás-követő szenzor giroszkóppal van párosítva, GPS és egy digitális iránytű határozza meg a viselő pontos helyét és irányát, és természetesen van beépített fülhallgató is zajszűrős mikrofonnal, így kezeli a hívásokat és a hangparancsokat is. A beépített kijelző WQVGA felbontású 16:9-es képarányú, ami azt a benyomást kelti, mintha egy 4-es okostelefon kijelzőt nézne a viselője 14 cm távolsárgról, és tökéletesen látható még napsütésben is. A kamera 1280 x 720 felbontású videók és képek készítésére alkalmas, amit az akár 8 GB nagyságú memóriakártyára ment. A szemüveg egy speciálisan módosított Android 4.0 rendszert kapott, kétmagos, 1 GHz-es OMAP4430 processzor, 1 GB RAM és 4 GB-os flash memória lapul a burkolatban. A kütyüt fizikai gombokkal vezérelhetjük, a tervezők bekapcsoló, kiválasztó, és hangerő gombokat tettek a szemüveg szárára.

M100-charcoal-drop-shdw-rotate-580x446.jpg

(forrás: slashgear)

Az M100-ba, hely hiányában egy kicsi akksi került, ami legfeljebb 8 óra a beszélgetést vagy két órányi kijelzőhasználatot biztosít. Ez igazából csak egy óra, ha a kihangosító, a kijelző, és a kamera egyszerre van bekapcsolva, úgytűnik egyenlőre ez jelenti a legnagyobb kihívást a hordozható készülékek gyártóinak. Az ezköz szoftvere pár napja már a fejlesztők rendelkezésére áll, hogy alkalmazásaikat konfigurálják és teszteljék. Az értékesítés elvileg már a nyáron megkezdődhet, a gyártó által bejelentett 500$ körüli áron.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!