Pebble, az okos óra végre megérkezett

Az e-papír kijelzővel felszerelt Pebble az első pillanatától kezdve a kütyürajongók kedvence és instant sikertörténet volt. Az óra bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál bármilyen androidos és iPhone okostelefonnal, megjeleníti az emlékeztetőket, a bejövő hívásokat, SMS-eket, és még az időt is tetszés szerinti formátumban mutatja.

Az óra 38,2 gram, cseppálló, a kickstarteren megszavazott narancssárga és szürke színekben lesz elérhető, az eredeti piros, fehér, és fekete burkolat mellett, és egy 22 mm-es, cserélhető szíjjal rögzíthető. Egy háttérvilágítással rendelkező, 144x168 pixeles, 1,26 colos e-papír kijelzőt kapott, ami közvetlen napfényben is tökéletesen olvasható, és elég alacsony fogyasztású ahhoz, hogy az egész cucc egyetlen feltöltéssel hét napig bírja. Az óra Android 2.33 és iOS 5, vagy újabb rendszerű telefonokkal kompatibilis, melyekhez bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül kapcsolódik. A bejövő hívásokat rezgéssel jelzi, egy gombbal elutasítható a hívás, az SMS-ek szövegét is megjeleníti a kijelzőn, és a telefon zenelejátszóját is teljeskörően tudja kezelni. Az alkalmazások, weboldalak és szolgáltatások értesítéseinek menedzseléséhaz a felhasználók kapnak egy saját Pebble-fiókot, amin keresztül az eszköz kijelzője által megjelenített óraképet is testre lehet szabni. Az API már elérhető, hamarosan SDK is lesz, érkezhetnek az egyedi megjelenítési ötletek.

20120518-pebble-okosora-kickstarter-ora-karora2.jpg


A fejlesztők késésben vannak, az eredeti ütemterv szerint ugyanis már karácsony előtt meg kellett volna kezdődnie a forgalmazásnak, és még sehol egy óra. Az csúszás oka, hogy a projekt népszerűsége visszaütött, több mint nyolcvanötezer darab Pebble-t rendeltek elő, így a tervezőknek kínába kellett vinni a sorozatgyátást. A szerdai bemutatón Eric Migicovsky, a Pebble igazgatója megerősítette, hogy a szállítás január 23-án indul, és az előrerendelések teljesítése után bárki megvásárolhatja majd az órát 150$ áron. Egyelőre csak a cég saját oldalán lehet rendelni, de ha a kezdeti nehézségek elhárulnak, megjelenik majd a boltok polcain is az eszköz.

(forrás: engadget)

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: Készülékek