Chameleon launcher mobilokra is

A Teknision által fejlesztett egyik leghasznosabb tabletes alkalmazás, a kicsit borsos árú (jelenleg 902Ft) képernyőkezelő, melynek mobiltelefonokra optimalizált verziója is bemutatásra került a CES 2013-on kedden.

chameleon.jpg

A Chameleon egy speciális asztalkezelő alkalmazás, ami lehetővé teszi több kezdőképernyő létrehozását, ezek rendkívül széleskörűen testreszabhatóak, és a beállítható oldalak száma végtelen. Mindegyiken lehetnek widgetek és alkalmazások, tetszőleges méretben és elrendezésben, és pár mozdulattal a tálcát is át lehet alakítani vele. A launcher a saját widgetjeivel dolgozik, ezek kicsit a Windowsos csempékhez hasonlóan, négyszög alakúak, kitöltik a kezdőképernyőt, és nagyon jól mutatnak együtt. Az elrendezés egyszerű és átlátható, van naptár, óra, Facebook, Google+, Instagram, Twitter, YouTube, RSS olvasó, kapcsolók, és a lista folyamatosan bővül, a rendszer API-ja elérhető, bárki fejleszhet rá új alkalmazásfelületet.

chameleon_2.png

De az alkalmazás nem az egyszerűségétől, vagy a szépségétől éri meg az árát, az igazán ütős része az, hogy a több, különböző módon beállított  kezdőképernyő egy komplex rendszerré összekapcsolódik, és szabályokkal meghatározható, mikor épp melyik legyen a főképernyő. Ahogy a felhasználó beér a munkahelyére, vagy épp haza, ha mobilhálózaton van a készülék, vagy eljött az esti filmnézés ideje, mindig olyan wideteket és appokat talál a kezdőképernyőn, amire épp szüksége van.

A Chameleon béta verziója tavaly augusztusban jelent meg, azóta gőzerővel folyik a fejlesztés, szinte minden hónapra jut valamilyen bejelentés a fejlesztőktől. A szeptemberi éles indulás óta sokan várták és kérték a mobilos verziót, és a Teknision december elején már el is kezdte a szinte kész mobilalkalmazást tesztelését. Az eredményt pedig a lenti videón lehet látni.



 

Chameleon Launcher tablet verziója elérhető a Play-en.

(forrás: androidpolice)

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!