A Sony Stamina Mode titka és alternatívái

green.png

A japán gyártó napokban bemutatott zászlóshajójában debütált az akkumulátort kímélő üzemmód, amellyel a készenléti idő akár az eredeti négyszerese is lehet. De nem mindenki fog Xperia Z-t venni, az akksi fogyasztásának optimalizálására viszont nekik is szükségük van.

A Sony egy videóban mutatja be, hogyan is működik a Stamina Mode, ami nem egy új funkció, vagy ötlet a piacon, csak egy nagyon hasznos alkalmazás, ami bekerült a gyártó telefonjaiba. A működése röviden annyi, hogy lezárt képernyőnél letiltja a felhasználó által kiválasztott alkalmazásokat, így azok nem futnak feleslegesen a háttérben, memóriát és adatforgalmat fogyasztva. A Stamina bekapcsolásával ezen kívül letiltható az adatforgalom, a Wi-Fi, a Bluetooth, a GPS, és az automatikus szinkronizáció is, így a rádiós antennák fogyasztása is kiesik, és az éteri nyugalom érdekében még az alapvető funkciókat is ki lehet iktatni, mint például a bejövő hívások, SMS-ek és MMS-ek, naptári értesítők, ébresztések.

(forrás: telefonguru)

JuiceDefender

Rengeteg olyan alkalmazás van a Google Play-en, ami a Sony újdonságának funkcióját elérhetővé teszi, ezek közül a legnépszerűbb a JuiceDefender. Az alkalmazás intelligensen állítgatja a mobilhálózati kapcsolatot, amikor a képernyő ki van kapcsolva. Alapesetben 15 percenként bekapcsolja azt, hogy az alkalmazások tudjanak szinkronizálni, de ez természetesen teljesen testreszabható, és a fizetős verzióban, (rootolt telefon esetében) akár a CPU sebességét és az automata szinkronizálást is tudja állítani. Az alapbeállításokkal használva is, az akkumulátoridőt kb. másfélszeresére tolja ki. Letölthető innen.

juice_all.png

Deep Sleep Battery Saver

A decemberben megjelent alkalmazás a kijelző kikapcsolásakor mélyalvásba küldi a telefont. Ebben az állapotban az eszköz minden alkatrésze a lehető legkevesebbet fogyasztja, a Wifi és a mobilinternet is ki van kapcsolva, és a háttérben futó alkalmazások is leállnak. A program a felhasználó által beállított időközönként felébreszti a megadott időtartamra a telefont, így megérkeznek az e-mailek, és a facebook-értesítések is. A teljes verzióban nappali/éjszakai módot is lehet állítani, appokat fehérlistára tenni, és az egész készülék energiagazdálkodását testreszabni. Letölthető innen.

 deep sleep_all.png

GreenPower battery saver

Ez az app az egyik legjobban testreszabható akksi-optimalizáló, és még magyarul is tud. Nem nagyon van olyan része a telefonnak, amit ne lehetne vele finomhangolni, a wifit, a mobilinternetet, a bluetooth antennát az időtől, a képernyő állapotától, a helyszíntől, a csatlakoztatott áramforrástól, a jelerősségtől/hatótávolságtól függően tudja ki/be kapcsolni, az internetforgalmat és az akkumulátor státuszát is monitorozza. Mindezt úgy, hogy az alkalmazás maga keveset fogyaszt és kicsi, a felület pedig letisztult és egyszerű. Letölthető innen.

 green_all.png

Fontos, hogy a fenti programok használatával az internet kapcsolat az idő nagy részében nem elérhető, így a különböző üzenetküldő és voip alkalmazások azonnali értesítései sem müködnek, ha ez fontos, akkor az ilyen időszakokra érdemes egy megengedőbb profilt létrehozni.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!