Mesh – vége a dalnak

A Microsoft február tizenharmadikán beszünteti a szolgáltatást

livemesh.jpgA Microsoft a napokban körlevelet küld minden Mesh felhasználónak, ezt tesszük közzé az alábbiakban tartalmi változtatások, és kommentárok nélkül.

Kedves Mesh-felhasználó!

A közelmúltban bocsátottuk ki a SkyDrive legújabb verzióját, amely a következő lehetőségeket nyújtja:

  • Kiválaszthatja, hogy a SkyDrive tárolóhelyen lévő fájlok és mappák közül melyek szinkronizálódjanak az egyes számítógépeken.
  • A SkyDrive-ot az Android v2.3 rendszerből egy vadonatúj alkalmazással, a Windows Phone, az iPhone és az iPad rendszerekből pedig frissített alkalmazásokkal érheti el.
  • Közösen dolgozhat másokkal az interneten az olyan új Office Web alkalmazások segítségével, mint az Excel-űrlapok, a PowerPoint alkalmazásbeli társszerzőség, valamint a beágyazható Word-dokumentumok.

Jelenleg a Mesh-felhasználók 40%-a használja aktívan a SkyDrive-ot. Mivel a visszajelezések pozitívak, mi pedig egyre nagyobb figyelmet fordítunk a személyes célú, felhőalapú adattárolás továbbfejlesztésére, célszerűnek látjuk a SkyDrive és a Mesh egyesítését egyetlen termékben, amellyel bármikor és bárhol el lehet érni a fájlokat. Ezért 2013. február 13-án beszüntetjük a Mesh szolgáltatást. Ettől a naptól kezdve a Mesh egyes szolgáltatásai, köztük a távoli asztal és a társközi szinkronizálás többé nem lesz elérhető, a – Mesh szinkronizált tárolás vagy SkyDrive szinkronizált tárolás nevű – Mesh-felhőben tárolt adatokat pedig töröljük. Az Ön Mesh szolgáltatással szinkronizált mappáinak a szinkronizálása megszűnik, és arra sem lesz lehetősége, hogy a Mesh segítségével távolról csatlakozzon számítógépeihez.

Javasoljuk, hogy próbálja ki az új SkyDrive-ot, és állapítsa meg, mennyire felel meg igényeinek. Javasoljuk továbbá, hogy az átmeneti időszakban a Mesh használatával párhuzamosan a SkyDrive-val is szinkronizálja Mesh-fájljait. Ily módon kipróbálhatja a SkyDrive-ot, és meglévő Mesh-beállításait sem kell megváltoztatnia. A SkyDrive-ra való átállással kapcsolatban a Windows-webhelyen, A SkyDrive-ról Mesh-felhasználóknak című témakörben olvashat tanácsokat. Ha kérdései vannak, azokat a SkyDrive-fórumokon teheti fel.

A Mesh-felhasználók véleménye mindig is sokat számított, és visszajelzéseik hozzájárultak Mesh- és SkyDrive-stratégiánk kialakításához. Nem tartanánk itt felhasználóink támogatása nélkül, és reméljük, hogy a továbbiakban is eljuttatják hozzánk a SkyDrive használatával kapcsolatos visszajelzéseiket.

Üdvözlettel:
A Windows Live Mesh és a SkyDrive csapata

Miért van szükség minderre? Olvasd el a WinMagazin blogon!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!