MEGA - az újraéledt fájlmegosztó

mega.jpgMint azt (majdnem) mindenki tudja, tavaly hatalmas csinnadratta közepette megszűnt a Megaupload fájlmegosztó mindenféle szerzői jogi perek következtében. A szolgáltatás atyja, Kim Dotcom tegnap (az előző bezárásának évfordulóján) útjára indította nemes egyszerűséggel MEGA néven új szolgáltatását, amivel úgy tűnik, a felhő alapú tárhelyszolgáltatóknak kíván konkurenciát állítani. 

Ingyenesen mindenki kap 50 Gb tárhelyet, aki benevez rá, persze a méret pénzért cserébe bővíthető. A jelszavunkra érdemes vigyázni, mivel a feltöltött adatok titkosításának is az a kulcsa, és jelenleg még nincs mód a visszaszerzésére: azaz ha elfelejtjük, akkor nem fogunk tudni belépni, és a szolgáltató sem tudja majd nekünk újra megadni, ezzel egyidejűleg minden feltöltött dolgunk gyakorlatilag megsemmisül.

dotcom.jpg

Az egész titkosítási hajcihő nyilván a későbbi jogi procedúrák megelőzése (és a felhasználók fájljainak védelme) érdekében lett kitalálva, így gyakorlatilag minden felelősséget el tud magáról hárítani, hisz a szolgáltató sem tudja semmilyen módon, és nem is fér hozzá, hogy milyen adatokat tárolnak a szerverein.

Egyelőre böngészőkön (számítógépen vagy mobilon) keresztül érhető el a Mega, de hamarosan érkezik hozzá a megfelelő androidos és ios-ra írt app is. Dotcom persze nem dől hátra pihenni, máris megszellőztette a twitteren, hogy újabb szolgáltatás is várható valamikor, a MegaMovie.

Tehát a lényeg az, hogy új szolgáltató indult, 50 GB online tárhely, vigyázz a jelszavadra, mert nem lesz másik. Akit ez mind ebben a formában érdekel, akkor katt a képre: 

login.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: Hirek