APP Lock - szülői felügyelet Androidon

logo.pngGondolom, sokan jártak már úgy, hogy odaadták a telefont/tabletet a gyerkőcnek, ő meg nyugodtan hívást kezdeményezett, elindított ezt-azt, esetleg telepített néhány dolgot a Playről. Ezt elkerülhetjük a jövőben, ha telepítjük az APP Lock alkalmazást.

Ez az ingyenes alkalmazás igen sokat tud, és jól testre is szabható, hogyan és mely alkalmazásokat védjük le az illetéktelenek elől.

Az első indításkor kér egy számkódot, biztonsági kérdést és választ, a későbbiekben ez lesz a jelszavunk. Az itt megadott Password Hint az alkalmazás indításakor szürkén lesz látható a beviteli mezőben, szóval semmiképp se a jelszavunkat írjuk ide.

Amikor belépünk az APP Lockba (ami persze szintén jelszóval védett), meglátjuk az alkalmazás listánkat, amelyből szemezgethetünk, vagy akár az összeshez korlátozhatjuk a hozzáférést. Az Advanced gombra nyomva az alkalmazásokon túl az  letilthatjuk a Play Áruházban történő történő telepítést/eltávolítást, a bejövő hívások fogadását, illetve az alkalmazáskezelőt is, ezáltal megakadályozható az APP Lock eltávolítása/kényszerített leállítása is.

A jobb felső sarokban lévő fogaskeréken lehet aktiválni/deaktiválni az APP Lock alkalmazást, hiszen nem muszáj, hogy mindig fusson a háttérben. Kényelmes lehetőség itt, hogy általunk megadott ideig ne kérje újra a jelszót, ha épp sokat váltogatunk az appok között.

1.jpg 11.jpg 2.jpg 3.jpg

Kicsit nem konzekvens, hogy további beállítási lehetőségeink is vannak, amelyek azonban nem a settingsben találhatóak, hanem a lenti szalagon lévő ikonokon. Az Unlock Settingsben a számkód (Number Lock) helyett feloldómintát (Pattern Lock) adhatunk meg, illetve a Security Settingsben tudjuk megváltoztatni a biztonsági kérdést.

Összességében egy ízléses megjelenésű, egyszerűen beállítható, hasznos alkalmazás, töltsétek le!

Letöltés Androidra:

playstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!