Világunk hangjai, hangjaink világa - Sound around you app iOS-re

Egy érdekes és nagyon ötletes app-ot szeretnék ajánlani nektek, régebbi fejlesztés, de az utóbbi napokban kiküszöböltek minden hibát, véget ért a béta státusz.

Mindennapjainkban a hangok, fontos szerepet játszanak kellemes és kellemetlen élményeket társítunk hozzájuk, emlékeinket színesebbé teszik. Most eljött az idő, hogy az általunk érdekesnek, ijesztőnek, kellemesnek vélt hangokat megosszuk barátainkkal, a világgal egy térképes felületen. Természetesen mi is meghallgathatjuk, értékelhetjük a világ számos pontján felvett hangokat... Új mánia van keletkezőben?

iphone001kk.png

A képen az app iPhone-os megjelenése látható / beköszönő-,felvételi-, térképes képernyő / forrás: iTunes

Az alkalmazás a Manchaster-i Salford Egyetem fejlesztése. Adott egy Google Earth térképalap és sok-sok különleges hang, amely a felhasználók mobilos feltöltései által egy napról napra növekvő pontalapú adatbázist hoznak létre. A jelzett pontokra rákattintva meghallgathatjuk pl.: a Gellért-hegy madarainak csicsergését, a londoni Columbia road életét, az olasz Fiumiciono reptér hangosbemondóját, vagy egy Brit Kulumbia partján lévő vitorláshajót, India denevérjeinek ciripelését stb..

ipad002kk.pngA képen az app iPad-es megjelenése látható / térképes-,értékelő-, műholdas képernyő / forrás: iTunes

Nagyon egyszerű kezelőfelülete van az app-nak: ld. a fenti képeket, a nagy record gombra kattintva felvehetjük a kívánt hangot, melyet akármilyen más programmal pl.: az iSay-el is rögzíthetünk. Következő lépésben az upload gombbal feltölthetjük hanganyagunkat, utána információt társíthatunk hozzá. 1 óra eltelte után frissítik a rendszert és megjelenik a hang fájlunk. Ellenőrizhetjük a sikeres feltöltést, rákattintunk a kiválasztott csepp alakú ikonra, majd meghallgathatjuk a hangot, miközben 360 fokos Streetview látunk a felvétel helyszínéről /a Streetview nem minden hangnál látható/. Táblagépen nagyon élvezhető, mobilon kissé aprónak éreztem a megjelent elemeket, a hang minősége csak fülhallgatóval volt az igazi. Utolsó lépésként, 8 szempont - pl.: unalmas-izgalmas, kellemes-kellemetlen, kaotikus... stb. - alapján értékelhetjük a feltöltött hangokat. A hangok mp3 formátumban letölthetőek.

desktop001kk.pngA képen Win8-alatti kinézet látható / StreetView, értékelő táblázat, letöltési felület, térkép / forrás: saját printscreen

Bővebb információ itt.

Forrás: A BBC CLICK/Webscape nyomán


Paraméterek:

Mobil operációs rendszerek: iOS 4.1 vagy újabb,
Ár: ingyenes
Javasolt hardverek: iPad, iPadMini, iPhone 2 vagy újabb
Böngészőn keresztül: Androidon és Win8 alapú rendszereken is elérhető, de Android alatt teljesen megbízhatatlanul működik.
Letöltési lehetőség: iOS-raappstore-icon.png
Weboldal: www.soundaroundyou.com
Értékelésem: 4.5/5
 
Lehet, hogy a közeljövőben az illatokat is geotegelhetjük és megoszthatjuk? Hmm...
Hangolódjatok fel!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!