Guess the City ! - mennyire ismered a városok nevezetességeit?

Icon.png

Megjelent Magyar Miklós legújabb alkalmazása iPhone-ra, aminek a segítségével megtudhatjuk, hogy mennyire ismerjük valójában a Földön található nevezetes helyeket és épületeket. A programban összesen 90 különböző feladat vár ránk, amiket megoldva tesztelhetjük saját ismereteinket.

Első indításnál érdemes megadni a nevünket, illetve az alkalmazás nyelvét, hiszen nem csak angolul lehet játszani vele, hanem magyarul is, ami annyit tesz, hogy ha nem ismerjük a helyek angol megfelelőjét, akkor is remek szórakozást biztosít. A beállításokat az indítóképernyő bal alsó sarkában lévő gombbal érhetjük el.

A játékban összesen 5 különböző szint található, mindegyikben 18-18 kép, amit fel kell ismerni, hogy hol van. Az eleje még egészen egyszerű, de aztán egyre nehezebb, illetve kevésbé ismert helyeket kezd el kérdezgetni. A legtöbb képnél magát a várost kell megadni, de néha pedig magát a körzetét, mint például Stonehenge-nél és a Kínai nagy falnál. A 90 kép között Magyarországi helyek is szerepelnek, így már azt is elmondhatjuk, hogy teljes a kép.

A különböző szintek alapvetően le vannak zárva, úgy tudjuk felnyitni őket, hogy az előtte lévő szintnek legalább a felét, vagyis 9 feladatot megoldunk. Amennyiben nagyon elakadunk, akkor van segítség, egészen pontosan két fajta. A kérdőjelesből szintenként 5 darabunk van, ami megmutatja, hogy összesen hány betűből áll a hely, illetve megad belőle párat. A kulcs viszont sokkal inkább megbecsülendő, hiszen az egész játék alatt csak három áll a rendelkezésünkre, viszont megmutatja, hogy pontosan hol is található az épület. Amennyiben elfogy, akkor In App Purchase segítségével vásárolhatunk továbbiakat is.

A játék ingyenesen tölthető le iPhone-ra, ami a maga kategóriájában egyedinek számít, hiszen nem nagyon van más olyan alkalmazás, ahol összegyűjtötték a nevezetességeket, hogy kitaláljuk, hol is találhatóak. Az egyedüli észrevétel, ami engem zavar, hogy csak akkor fogadja el a megfejtést, ha a kis- és nagybetűkre odafigyelek, viszont nem teszi az első karaktert automatikusan naggyá, ezen kívül tényleg leköti az embert és az ismerősöket is :).

1.jpg 2.jpg 3.jpg
4.jpg 5.jpg

Letöltés iPhone-ra:

appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!