Jön a 128 GB-os iPad?

A 9to5mac.com információi szerint az Apple már készül a 128 GB-os iPad kiadására. Ez nem egy teljesen új modellt takar, csupán a negyedik generációs iPad kínálat bővülne vele. Az iPad mini esetében még nem várható a nagyobb tárhelyű modell.

ipad-3-fourth-generation-lightning.jpg

A hamarosan megjelenő iOS 6.1 és a 11-es iTunes kódjában is találtak a fejlesztők egy nagyobb tárhelyű eszközre utaló jeleket. Egyelőre csupán spekuláció, de ebből valószínűsíthető a 128 GB tárhelyű iPad érkezése a nagyon közeli jövőben.

Az árazásról még nincs információ és egyébként is elég nehéz bármit is biztosan állítani az új eszközről. Ami eddig biztosnak tűnik:

  • Ez egy 4. generációs iPad nem egy teljesen új modell.
  • Fekete és fehér színben is érkezik.
  • Wifi-Only és Wifi+Cellular verzió is lesz.
  • 10 db-os kiszerelésben oktatási intézményeknek is ajánlják majd.

Felmerül a kérdés, hogy van-e létjogosultsága egy nagyobb tárhelyű iPadnek?

Az iPadek tárhelye az első generáció 2010-es megjelenése óta változatlanul 16, 32 vagy 64 GB és ez nem bővíthető. Az elmúlt három évben a Retina kijelzőnek is köszönhetően megnőtt az alkalmazások és játékok mérete, már nem ritkák az 1GB-nál nagyobb játékok. A Retina kijelzőn érdemes lehet legalább 720p minőségben nézni a filmeket, amik szintén sok helyet foglalnak az eszközön. A különböző felhő-szolgáltatások ugyan némileg enyhítnek a tárhely igényen, de akinek a jelenlegi tárhelye kevés annak mindenképpen érdemes lehet majd egy 128 GB-os iPadre váltania.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: iOS Hirek