MyScript Calculator: matek, képletesen

A suliban nekem még azt mondták, hogy meg kell tanulni megoldani minden matekfeladatot, mert nem lesz mindig kéznél a számológép. Most már mindenkinek van a telefonjában kalkulátor, de az alapműveleteknél komplexebb matematikai feladatok azért még így is sokunknak kihívást jelentenek.

Sajnos hiába olyan jó program a MyScriptCalculator, a Vision Objects számoló app-ja, egyelőre nem mentesít a matekórára járás és a képletek bemagolásának terhe alól, de ha az elmélet megvan, sok házi feladat megoldását meggyorsíthatja. Akiknek pedig az egyetemi/főiskolai évek után is többre van szükségük, mint egy sima számológép, nos, nekik egyenesen áldás.

myscript.jpg

A számokat és műveleti jeleket a hagyományossal ellentétben itt nem bepötyögni, hanem berajzolni kell, akárha egy füzetlapra írnánk a képletet. Akár fekvő módban is, így egy tableten egész hosszú problémákat felvázolhatunk. A számok és betűk felismerésében félelmetesen jó, nekem egy zárt, nyomtatottra hasonlító négyessel sikerült csak elbizonytalanítani, sokszor nézte egyesnek vagy + jelnek. A megszokott alapműveleteken túl a zárójeleket, a törtjelet és a hatványozást is ismeri, tehetünk az egyenletbe logaritmust, konstansokat, számoltathatunk abszolútértéket vagy a faktoriálist, fogja kezelni. A pi értékével gondolkodás nélkül számol, de nem jön zavarba a trigonometrikus egyenletektől sem. Ha valamit elrontottunk, csak húzzuk át, és az adott rész eltűnik.


A tavaly nyáron megjelent app nemrég kapott egy tartalmasabb frissítést, néhány apróbb javítással, visszavonás-gombbal és már az elemi exponenciális egyenleteket is kezeli. Az egyik legjobb számoló app a Play-en, már csak az a kérdés, megmutassuk-e a matektanároknak?

Letöltés:

playstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!