Puffin Web Browser - Flash iOS-en

Lassan két éve netezek az iPademen, ezalatt megszoktam a Flash hiányát, csak nagyon ritkán zavaró, hogy nem férek hozzá bizonyos tartalmakhoz. Ezekre a szituációkra nyújt megoldást a Puffin böngésző. A Puffin a Flash tartalmakat a saját szerverein futtatja és az eredményt (képet és hangot) visszaküldi mobileszközünkre. Ez a megoldás nem új, pl. a Skyfire böngésző is ezt csinálta, de sokkal élvezhetetlenebb minőségben.

Mikor hiányzik a Flash:

  • A legnépszerűbb Flash játékokból általában készül mobil verzió, de nagyon sokból nem.
  • Manapság már egyre több videó megosztó használ nem Flash alapú kódolást a videóihoz, a legtöbb kisebb oldal videóit még mindig nem tudjuk megnézni telefonunkon vagy tabletünkön. Ez leginkább a filmek és sorozatok online nézésénél zavaró, hiszen ezeket általában ilyen oldalakra töltik fel. A Youtube-on is találkozhatunk még olyan videókkal amik nem kompatibilisek a mobil böngészőkkel.
  • Sok oldalnak van már külön alkalmazása, hogy kiküszöbölje a Flash megjelenítésének hiányát, de idegesítő lehet minden oldalhoz külön alkalmazást használni.

A Puffin Web Browser nem a legjobb, de még bőven élvezhető minőségben játssza le a Flash videókat, ha az oldalon talál ilyet akkor a videó gombbal rögtön ki is tehetjük azt teljes képernyőre. Tűéles képre ne számítsunk, de az első pár másodperces betöltés után a sebességre nem volt panaszom.

A Flash játékok kezelésére bár kitaláltak egy-két ötletes megoldást azért ez inkább marad érdekes mint használható. A válaszidő nagy, a kép minősége itt sem az igazi. Amit ötletesnek találtam az a megnyitható Gamepad, amivel a kép két sarkába a négy nyilat és négy gombot helyezhetünk.

IMG_0133.PNG IMG_0136.PNG

A böngésző külsőleg szép, hozzá a konkurensek minőségét. A könyvjelzők rész hasonlít a Windows 8 csempéire, nagyon szemrevaló. Van lehetőség teljes képernyős böngészésre is. A megnyitott oldalak között mobilon egy gomb segítségével tudunk váltani, míg tableten a felső sorban van erre lehetőség.

A böngészőt mindenképpen hasznosnak találtam, de elsődleges böngészőnek nem ajánlom. Hiába hirdetik a leggyorsabb böngészőnek, pl. szöveg írásakor 1-2 másodperces csúszással jelennek meg a betűk és a Flash tartalom is jóval lassítja. Lehetne ezt oldalanként engedélyezni, de nem egy kényelmes megoldás. A mobiltelefonos alkalmazásban az oldalak asztali változatai nyílnak meg a mobilos helyett és nincs is lehetőség ezen változtatni.

IMG_0134.PNG IMG_0132.PNG

A Puffin Web Browser tehát komoly hiánypótló, de inkább csak második böngészőnek ajánlott. Online filmekhez sorozatokhoz, vagy egyéb online videóhoz tökéletes egyébként inkább maradjunk a megszokott böngészőnknél.

Az alkalmazás ára 3$ az App Store-ban és a Google Play-ben egyaránt.

appstore-icon.png playstore-icon.png

(az alkalmazást iPhoneon és iPaden próbáltam)

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!