Fuss Forest, fuss!!!

Féktelen rohanás a Donkey Kong alapjain

kk_banner.png

Régen nagyon szerettem a platform játékokat Prehistoric I-II, Titus the FOX, Caveman stb. Napjainkban az endless runner (végtelen futás) típusú játékok jönnek be, amelynek egyik jeles képviselőjéről a Temple Run 2-ről Jeannie már írt a blogban. A Banana Kong e 2 játékstílust egyesíti. Egy 2D-s endless runner és egy platform játék együttesét ötvözi. Hihetetlenül aranyos a grafikája, nyugodtan játszhatják gyerekek is. Nem árt az ügyesség és a jó reakcióképesség, nem egy lassú társasjáték :).

A Banana Kong az 1994-ben gyártott Donkey Kong utóérzése. Egy majmot kell irányítanunk, miközben egy hatalmas banánzuhatag ömlik mögöttünk, előttünk a dzsungel teremtményei vaddisznók, piranyák, repülő lények, éles sziklák, szakadékok nehezítik meg utunkat. Ügyesen kell fel- le, hol gyorsítva - lassítva vezetni majmunkat, néhol köteleken kell átugranunk, ügyességi feladatokat megoldanunk. A meseszerű, elmondhatatlanul aranyos grafikához nagyon hangulatos zene társul.

mzl.mnlxgqgi.480x480-75.jpgAranyos grafika, kellemes környezet, jó játék

Teszt, tanácsok

Egy kölcsönkapott IPadMini-n teszteltem a játékot. Gyors telepítés után egyből nekiestem. A játék kezdetén láthatjuk, hogy, mely ujjmozdulatokat kell használni, ez nagyon hasznos volt. Mögöttem egy banánlavina, előttem pedig éhes krokodilok, mély vizek nehezítették, hogy minél több és több banánt begyűjtsek. A begyűjtött banánok fontosak a játék shop menüpontjában levásárolhatjuk őket: erő tuningoló pontokat, speciális ugrásokat, erősített segítőtársakat, életet stb. vehetünk. Ha gyorsan akarunk fejlődni valódi pénzért is vehetünk banánokat. Folyamatosan kis küldetéseket kapunk, melyekért még több banánhoz juthatunk. Nagyon bejött, hogy a játék minden újraindításkor egy új az előzőtől egészen eltérő pályát generál, néha bizony igen nehezet, (a béta verzióban nem működik) Egymástól igen eltérő problémákkal szembesültem, hol lávával teli szakadékokat, hulló sziklákat, hol pedig indás mocsarakat a dzsungel legmélyebb bugyrait próbáltam majmommal, átszökellni, átúszni, átejtőernyőzni stb. Segítő videó kezdéshez: YouTube.
Amikor már kilátástalannak éreztem helyzetemet dzsungel béli társaim segítették kalandjaimat, a tukán az egyik legaranyosabb, aki repülni segít fejlesztését javasolom. Néha lehet szivárványos banánokat találni, ezek különleges képességeket adnak, ne mulasszuk el összegyűjteni őket.

mzl.waakuzey.480x480-75.jpgForró lávamezők, vadmalac segítőtárs, teljes idill

Összegzés

A Banana Kong nem egy forradalmi, de egy nagyon szerethető és felejthetetlen órákat nyújtó, igen izgalmas változatos játék. Angol nyelvtudás nem szükséges elsajátításához. Ha nem szereted az endless runner játékokat, akkor ez nem fog bejönni, viszont ha igen, hamar fanatikussá válhatsz. A játék nagyon olcsó mindössze 0,99 dollár.
Amiért érdemes megvenni: egy ujjas egyszerű irányítás, vad dzsungelhangulat, nagyszerű hangeffektek, végtelen élvezet, gyönyörű animáció, gyors - izgalmas, széles képernyő és retina display támogatás.

mzl.thbthodr.480x480-75.jpgReméljük ma vegetáriánus kosztra vágyik a krokodil, képek forrása: iTunes

Kedvcsináló videók:

15 perces részletes bemutató

iPad bemutató

Paraméterek:
Mobil operációs rendszerek: iOS 4.3 vagy újabb
Ár: az alapverzió 0.99 dollár
további extrák 0,99-7.99 dollár között (Banándoboz, banánhegy, banánhajó)
Telepítési méret:43,1 MB
Letöltési lehetőség iOS-re:

appstore-icon.png
Weboldal: http://www.fdg-entertainment.com
Értékelésem: 4,5/5

Köszönet a kölcsönadott iPadMini-ért Hughes Ferinnek!
Egy jó banánturmix, banana split teljessé teszi a játékeufóriát :)!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!