Szemünk fénye a gyermek (1. / II.)

Bébi figyelő alkalmazások

Gyermekünket mindig, mindenhol mellettünk szeretnénk tudni, állapotáról, egészségéről teljes képet kapni, ez azonban nem mindig lehetséges, e probléma áthidalására jöttek létre a babafigyelő alkalmazások és kütyük. A 2 részes posztban 3 alkalmazást szeretnék bemutatni nektek egy ingyeneset, egy olcsót és egy minden igényt kielégítő, különleges kütyüvel támogatott drágábbat.

babykk.pngA cél örök; gondoskodás, gyengédség, oltalom, mindenkor s mindenhol - a technika új

A bébi figyelő rendszerekben minimum 2 kütyüre van szükségünk, valamint egy alkalmazásra, mely szóra bírja a kettő vagy több eszközt. Az egyik kütyünek a baba közelében, a másik kütyünek az egyik szülőnél, bébiszitternél stb. kell lennie. Az említett kütyük lehetnek telefonok, táblagépek, egyes app-oknál laptopok is szóba jöhetnek. Fő kritériumok a rendszer működtetésére szánt kütyükkel kapcsolatban: kamerával, jó minőségű mikrofonnal és hangszóróval, WIFI-s és mobilnetes (csak egyes app-oknál alapfeltétel) kapcsolódási lehetőséggel, valamint a lehető leghosszabb akkumulátor üzemidővel rendelkezzenek. Természetesen a hibátlan működéshez szükséges, hogy azonos operációs-rendszerű platformokat használjunk. Egyes app-ok esetében a verziószám egyezése is előírt, pl.: egy Androidos telefonhoz Androidos táblagépet használjunk. Az egyes alkalmazások bemutatásánál látni fogjuk, hogy miért fontosak a felsorolt paraméterek.

Baby monitor AV

Az egyik legnépszerűbb bébi figyelő rendszer. Szinte minden platformra elérhető: Androidra, iOS-re, Windows-ra és Mac OSX-re is! Több hasonló alkalmazástól eltérően itt akár 4 kütyü is összeköthető, melyekből egyet a baba mellé kell helyezni, a többi 3 a gondoskodó család tagjainál lehet. Az otthoni figyeléshez szükség van WIFI-hálózatra. Távoli a WIFI hálózaton kívüli figyelésre nem alkalmas. 

Gyengéd érintések, figyelő szemek

Használat

Mindegyik kívánt kütyüre felinstalláljuk az app-ot, ezután próbacsatlakozást végzünk a babánál lévő és a figyelő kütyü(k) között, majd a figyelő kütyüt monitor üzemmódba állítjuk. A baba mellett elhelyezett kamerás eszköz és a nálunk lévő kütyü sikeres kapcsolódása után, folyamatos videó folyamot kérhetünk, fényképet készíthetünk a babáról. A készülék érzékeli a kicsi sírását, melyről egyből értesít minket. Részletesen beállíthatjuk a figyelési, riasztási és a WIFI hálózattal kapcsolatos paramétereket (portok, mikrofon, kamera és hangfelvétel, kiadott hang, esemény utáni figyelmeztetés ideje, riasztás, fényképezés opciói) ld. a fenti videót. Az alapverzió ingyenes, reklámmentes, de 10 perc múlva leáll a folyamatos felvétel, amely viszont bármennyiszer újraindítható kisebb szünet után. A teljes verzióban folyamatos a videostream. Részletes leírás, tájékoztatás a paraméterek részben az egyes linkekben.

2babykk.pngKezdő képernyő /monitor mód és beállítási lehetőségek/, épp jelez a sírásérzékelő videó közben

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android 2.0.1 vagy újabb, iOS 3.1.3 vagy újabb
Asztali operációs rendszerek: Windows, Mac OSX (verziószámok ismeretlenek)
Ár: alapverzió ingyenes, teljes verzió: 2,99 Dollár
Telepítési méret: Android 6,3 MB, iOS 13.1 MB
Letöltési lehetőség: Androidra, iOS-re

playstore-icon.png appstore-icon.png


Weboldal: http://www.7druids.com/ jelenleg nem elérhető, addig is infók a letöltési oldalakon
Értékelésem: 4,5/5

Folytatás, és további app-ok tesztelése, összegzés a poszt II. részében
25 további hasznos alkalmazás kismamáknak, leendő szülőknek  itt a II. poszt megszületéséig.

Tente, baba, tente

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!