Szemünk fénye a gyermek (2. / II.)

Bébi figyelő alkalmazások

A poszt első részében röviden bemutattam, hogyan működnek a bébi figyelő alkalmazások, egy ingyenes app-ot a Baby monitor AV-t részletesebben taglaltam. Következőkben 2 további érdekes digi-bébicsősz alkalmazást veszünk szemügyre.

Best Baby Monitor

A Baby Monitor AV-hez képest több lehetőségünk nyílik gyermekünk figyelésére, nyugodt álmának biztosítására. Főbb eltérések, itt maximum 2 eszközt csatlakoztathatunk össze, iOS-es és OSX-es rendszereket támogat. A sírás miatti riasztás és a folyamatos videófelvétel mellett 2 új hasznos funkcióval bővül repertoárunk. A babának különböző altatódalokat játszhatunk le pl.: Twinkle Twinkle, Brahms Lullaby, Sweat Dreams, de bármely saját zenénket is kiválaszthatjuk. A baba melletti kütyü kijelzőjének fényerősségét távolról is állíthatjuk, így a gyerekszoba fényét sejtelmesre, egész világosra, vagy akár holdfény effektűre is bekalibrálhatjuk.
kkbest1.png

Szerep és mód kiválasztása, online video és sirásriasztó képernyő nappal - éjjel

A WIFI mellett Bluetooth-on is lehetséges a 2 eszköz közötti kommunikáció. A bővített extra szolgáltatások révén az app ára kifejezetten kedvezőnek mondható a hasonló alklmazások között, ára mindössze 4 dollár. Javaslom, hogy a 2 alkalmazott kütyü közül a jobb minőségűt használjuk a baba mellett és a gyengébb legyen nálunk. Figyeljünk az akkumulátor üzemidejére, az online videó stream gyorsan meríti készülékeinket.

Bébi, kérlek ne sírjál...

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: iOS 5.1. vagy újabb
Asztali operációs rendszerek: OS X 10.7 vagy újabb
Ár: 3,99 Dollár
Telepítési méret: iOS 11.7 MB, OS X 8.9 MB
Letöltési lehetőség iOS-re, OS X-re

appstore-icon.png macappstore.png

Weboldal: http://bestbabymonitorapp.com/
Értékelésem: 5/5

Withings Smart Baby Monitor

Végül lássuk a babamonitorok királynőjét, mely egy fullos rendszer extra kütyüvel. Az app csak a hozzá rendelhető komplex eszközzel együtt működik. A kütyü mellett szükség van egy iOS-es vagy Androidos tabletre / telefonra is. A fullos kütyü valójában egy multifunkcionális figyelő eszköz, speckó kamera, jó minőségű hangszóró, egy speciális fényforrás, mikrofon, páratartalom és hőmérő van beleintegrálva, James Bond is megirigyelné, a honlapon nagyon jól bemutatják. Extra nagy felbontású képet vetít a komplex kamera, kiváló minőségben adja le az altató dalokat. Nyugtató színes fényeket tudunk a szobába varázsolni a beépített lámpa segítségével. Rengeteg szín előállítható, mely teljes mértékben irányítható távolról, a nálunk lévő készülékünkről. 

wkk.png

Kompatibilis készülékek és az alkalmazás, a svájci bicskának is beillő multifunkcionális kütyü

A páratartalom és hőmérséklet-mérési funkció, képet adhat róla, vajon miért sírhat a kicsi. Ez a rendszer nemcsak az otthoni WIFI, hanem a mobilnetes hálózaton is működik, így az irodában, terepi munka közben, váratlan megbeszélés stb. alatt is nyomon követhetjük szemünk fényét. 
Mindössze egyetlen hátránya van a rendszernek, ez az ára*: újonnan 249,95 EUR, érdemes használtan jóval olcsóbban megvenni az ismert online piacokról. Az ár a készüléket és az app-ot is tartalmazza.

Mintha ott lenne, mintha ott lennénk

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android, iOS (verziószámok nem ismertek)
*Ár: 249,95 EUR, kedvezményekkel 192,5 dollár (csak egyes régiókba)
Telepítési méret: nem ismert
Letöltési lehetőség iOS-re, Androidra
A monitor alkalmazás kizárólag a készülékkel együtt jár, külön nem letölthető

Weboldal: http://www.withings.com/en/babymonitor
Értékelésem: 4/5 (csak az ár miatt)

Összegzés

A jó szülői megérzést és az anyai gondoskodást soha nem helyettesíthetik ezen alkalmazások, de kiváló kiegészítők lehetnek és csökkenthetik a terhet, az aggódást, stresszt. Gyermekünket munkánk, távollétünk alatt is mellettünk érezhetjük, e ponton teljesül a technológia csodája.

A felsorolt alkalmazások kedvenc állataink megfigyelésére, részben vagy kiegészítve biztonságtechnikai/betörés elleni megfigyelésekre is használhatóak erről majd egy későbbi posztban.

Fiúk, apák, apajelöltek örülnék, ha kismamáknak, leendő szülőknek is megmutatnátok a posztot :). Előre is köszönöm!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!