HTC One X+ A szükséges plusz

A HTC Magyarország jóvoltából lehetőségünk nyílt a cég 2012-es zászlóshajójának a továbbfejlesztett változatát,  a One X+ készüléket tesztelni. A telefont 2012 októberében mutatták be és már novemberben kapható volt. Amikor megtudtam, hogy én fogom tesztelni a készüléket nagyon megörültem, hiszen korábban már egy kiállításon volt lehetőségem megtapizni, a One X-et, és kíváncsi voltam miben nyújt többet. Az első benyomásom pedig az volt, hogy hihetetlenül gyors, és kezes egy kütyü.

_DSC0055_1.JPG

Doboz, tartozékok

A készülék a 2012-es One szériára jellemző, sima fehér szappantartó forma dobozban érkezett, ami alig nagyobb magánál a készüléknék. A dobozt kinyitva rögtön a készülék fogad minket, alatta a következő szinten a tartozékok, töltőfej, microUSB kábel, fülhallgató (bár ezt mi nem kaptunk) és a dokumentációk, meg természetesen a microSIM eléréséhez való kis pöcök. 

_DSC0106_1.JPG

Kinézet

A külső nem sokat változott az elődmodellhez képest, hiszen a méretei 134.4 x 69.9 x 8.9 mm teljesen megegyeznek, összesen 5 grammal nehezebb csak vagyis így 135 grammos. Ugyanazt a nagyon jó minőségű kijelzőt kapta, mint az elődje. Egyetlen változás, ami szembetűnő az az, hogy a három érintésérzékeny gomb, a back, home, és az alkalmazásváltó, nem fehér hanem piros színű. A kijelző fölött található másodlagos kamera immár 1,6 megapixeles, ami egy kis előrelépés az elődhöz képest.

A készülék tetején találhatjuk a bekapcsoló gombot és a 3.5 jack csatlakozót,továbbá a microSIM ajtócskát és az azt nyitó kis lyukat amit az említett pöcköt bedugva nyithatunk ki. továbbá a bal oldalán a microUSB csatlakozót, jobb oldalon a hangerő szabályozó gombokat találjuk, amik szinte teljesen belesimulnak a készülékházba, így nem fogjuk véletlenül megnyomni őket. 

A készülék hátulján találhatunk még eltérést a testvérmodellhez képest. A kamera, amely még mindig 8 megapixeles, körül elhelyeztek egy piros sávot, ezzel is jelezve, hogy más készülékről van szó. Alul találhatjuk a hangszórót, amely elég korrekt hangot ad, bár asztalra letéve sokat veszít erejéből.

_DSC0071_1.JPG

Hardver

A készülék hardverben kicsivel többet nyújt az elődjénél, hiszen ugyanaz az Nvidia Tegra 3 már 1,7 Ghz-en dolgozik. A grafikus meghajtásért már a GeForce UPL 2 felel, viszont a RAM maradt 1 GB. A készülék akkumulátorja 300 mAh-val nagyobb és mivel optimalizáltak bőven így nálam több mint 2 nap után kért töltést, ami nem kis teljesítmény.

_DSC0082_2.JPG

Belső tárhelyben viszont már lehetőségünk van választani, létezik 32 GB-os verzió és 64 GB-os is. Nálunk az utóbbi járt. Bár véleményem szerint már 32 GB is elegendő egy átlagos felhasználónak.

A készüléken természetesen futtattam benchmarkot is, hogy kiderüljön, mennyivel lett erőteljesebb a készülék. Én az Antutu Benchmarkot futtattam, és így kaptam 15927 pontot, viszont valamiért a program csak One X-nek ismerte fel a készüléket. A program online elérhető eredménylistája szerint ez körülbelül 6 ezerrel jobb, mint az előd. 

_DSC0089_1.JPG

Szoftver

A készüléken már gyárilag Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer van, Sense 4+. A Sense az utóbbi időben sokkal kevesebb animációt tartalmaz, amely jót tesz a sebességnek, amire amúgy sem lehetne panasz. 

Rengeteg előretelepített alkalmazást találunk a készüléken, nagyjából ugyanazokat, amiket a One X-en. Ezek közé tartoznak a szokásos Gmail, Youtube, Twitter, SoundHound, TuneIn Radio és már Chrome is előre telepítve vár minket a HTC böngésző programja mellett. Gyárilag ott csücsül a telefonon a Facebook, habár van Friend Stream is, amivel könnyedén összefűzhetjük a közösségi szolgáltatásainkat egy folyammá, és a Foxit Reader, amivel pdf fájlokat nyithatunk meg, továbbá a Polaris Office, amivel word és már irodai formátumokat tudunk megnyitni. A kamera már képes panoráma felvételek készítésére is, amit nem is nehéz kivitelezni, hiszen csak ki kell választanunk ezt a módot, és exponálni, majd eldönteni, hogy merre is fordulunk, a készülék megmutatja egy keretben, hogy mit kellene szerinte fotóznunk, és mihelyst befogtuk már automatikusan exponál is. Mikor készen vagyunk összerakja a hatalmas képet, melyet élmény végignézni.

_DSC0092_1.JPG

Összegzés

A One X+ egy nagyon jó készülék tökéletesített változata. Mindent, amin kellett kicsit csiszolni azon csiszoltak, hiszen a One X akkumulátora nem volt éppen acélos, de megtartottak minden, ami jó például a nagyon kellemes kézbesimuló unibody polikarbonát készülékházat és a kristálytiszta kijelzőt. Még egy jó pont, hogy Jelly Bean rendszerrel került forgalmazásra. Sajnos a készülék ára még mindig nagyon magas 190 ezer forint körüli függetlenül igaz ez a 64 GB-os verzió, míg a One X már 110 ezerért megkapható. Talán az sem tett jót ennek, hogy jelenleg is csak egy szolgáltató kínálatában lehet kapni. A készülékek színvilága megegyezik, hiszen mindkettőt fehér és szürke színekben lehet kapni. 

2013-02-15 09.21.19.jpg

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!