HTC One - Végre leleplezték

Végre vége a hónapok óta tartó találgatásoknak, hiszen a HTC bemutatta az új zászlóshajóját a HTC One készüléket. Köztudott, hogy a HTC minden pénzügyi negyedévet rosszul zár, így több fronton is szakítani kényszerült a gyártó, az eddigi hagyományokkal, hiszen most saját bemutatót szervezett, melyet január végén jelentett be, így nem csak egy stand az MWC területén. De most lássuk a készüléket.

354514.jpg

Külső

Több kép is kiszivárgott az elmúlt hetekben a készülékről, és volt köztük ami igazinak bizonyult. A készülékház eloxált alumíniumból készült, és a tervezők minden részletre nagyon odafigyeltek. Szemből nézve láthatjuk, hogy fölül és alul is hangszórók vannak, így igazak voltak a pletykák, miszerint stereo hangszórója lesz a telefonnak. A készülék kijelzője 4.7 hüvelykes, alatta pedig láthatjuk a két kapacitív érintőgombot, köztük pedig a htc logót.

A készülék tetején bal oldalon találjuk a bekapcsoló gombot és az IR portot (erre még visszatérünk), jobb oldalon pedig a 3.5 jack csatlakozót. A készülék jobb oldalán találjuk a hangerő gombokat, melyek felülete szintén fém, de spirális marással. Hihetetlenül ügyeltek a részletekre. A készülék alján találjuk a microUSB csatlakozót, amely MHL csatlakozó is egyben, tehát szakítottak az oldalra helyezett csatlakozóval. A készülék súlya 145 gramm, ami nem tűnik vészesnek.

285686_557465047605988_1888855201_n.png

Kijelző

A kijelzőről érdemes külön beszélni, hiszen 4,7 hüvelykes 1080 x 1920 pixel felbontású, vagyis full HD. Jelenleg a legkisebb full HD kijelző a piacon, és hihetetlen 463 ppi pixelsűrűségű. Ha az Apple azt mondta az iPhone4-ről, hogy retina kijelzős, akkor ez egy teljesen más szint.

Sense 5 

Az UI egyszerűbb lett, az ikonok is egyszerűsödtek, továbbá megjelent a BlinkFeed nevű kezdőképernyő, ami Facebook és Twitter integráció, valamint egy hírfolyamból áll. Ezt jobbra húzva megkapjuk a szokásos ANdroid képernyőt, tehát alapból kettő képernyőnk van.

Android 4.1 operációs rendszerrel érkezik, a jövőben frissíthető lesz 4.2-re. A kezdőképernyők miatt igen érdekesre sikerült, de még mindig az egyik legjobb kezelőfelület a Sense, és természetesen minden alkalmazás letölthető a Play Store-ból.

Kamera

Korábban már szintén tudhattuk, hogy a készülék új kamera technológiát mutat be, ami az Ultrapixel. Vagyis a telefon csupán 4 millió pixeles képet csinál, de ezek a pixelek nagyobbak, és sokkal több fényt, és egyéb információt képesek tárolni, mint egy átlagos kamera. 

558152_557464760939350_251399635_n.png

A készüléken van egy úgynevezett Zoe is. Ez képes arra, hogy egyszerre felvegyen 3.6 másodperces videót és 20 maximális felbontású képet egyetlen exponálással. 

A szórakoztatást nem fejezte be ennyivel a HTC, a bekapcsoló gomb mellett található IR porttal és a készüléken található TV alkalmazással működik.

TV alkalmazás

A készülék nem csak egy távirányítóként használható, hanem az alkalmazásban megtekinthetjük a jelenleg éppen futó műsorokat kategóriákra osztva. Egyszerűen ki tudjuk választani, hogy mit szeretnénk nézni, és a telefon átkapcsolja a televíziót vagy a set top boxot.

21826_557464557606037_221219056_n.png

Specifikáció

Az egészet Qualcomm Snapdragon S4 600 1.7GHz-es processzor hajtja meg 2 GB RAM segítségével. A felhasználó számára 32 GB beépített memória érhető el, amelyet sajnos nem lehet tovább bővíteni, de kapunk hozzá 25 GB extra tárhelyet két évre Dropboxon. A készülék akkumulátora 2330 mAh, amivel valószínűleg bőven kibírja egy napig a telefon.

Véleményem szerint egy nagyon szép telefont adott a világnak a HTC ismét, Nem tudni, hogy be fog-e válni a cégnek ez a készülék, de ez hamarosan kiderül. Pár nap múlva megtudjuk azt is, hogy a konkurencia mit nyújt a felhasználóknak idén, hiszen hat nap múlva kezdődik az MWC.

Forrás: knowyourmobile.com

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!