NVIDIA Tegra 4i és NVIDIA Phoenix

Az NVIDIA bemutatta új verzióját a Tegra 4 processzornak, az NVIDIA Tegra 4i-t, amelyet kifejezettten okostelefonokhoz terveztek, és korábban "project Grey" néven emlegettek, és összesen 60 NVIDIA GPU magot tartalmaz.

nvidia-tegra-4i_1.jpg

Az Nvidia Tegra 4i egy négy magos processzor, melynek alapja az R4 Cortex A9 processzor, Az NVIDIA új megoldása továbbra is tartalmazza az ötödik magot és megtalálhatjuk benne az NVIDIA i500 LTE modemet is.

" Tegra 4i a legújabb SoC, ami az ARM Cortex-A9 processzorra épül és bemutatja az ARM képességeit, és partnereinknek azt, hogy továbbra is javítsanak a technológia teljesítményén és így izgalmas felhasználói élményt hozzanak létre," mondta Tom Cork ügyvezető alelnöke és ügyvezető igazgatója a processzor részlegnek az ARM-nél. "Az ARM és az NVIDIA szorosan együttműködött azért, hogy optimalizálják a Cortex-A9 processzor teljesítményét és hatékonyságát, olyan területeken, mint a streaming és érzékenység. Ez egy jó példa az együttműködésre és az innovációra, ami lehetővé teszi, hogy az ARM technológiás megoldások több generáción keresztül hajtsák előre a SoC piacot."

nvidia-tegra-4i_2.jpg

Az NVIDIA Tegra 4i 2.3 GHz-es négymagos processzor, amelyet az NVIDIA és az ARM közösen fejlesztett és így jelenleg az NVIDIA kínálja a legerősebb mobil processzort a piacon. A gyár befogja mutatni az új processzort a Mobil World Congress-en Barcelónában, a jövőhéten, és bemutatták a referencia okostelefonjukat is, mely az NVIDIA Phoenix nevet kapta, és ez kínálja először az NVIDIA Tegra 4i-t.

NVIDIA-Phoenix_2.jpg

Az NVIDIA Phoenix egy vékony, csupán 8mm széles készülék, 5 hüvelykes nagyfelbontású kijelzővel, és 4G LTE hálózati elérési lehetőséggel, hiszen ezt tudja az NVIDIA i500 modem, ami be van építve az új processzorba.

Forrás: NVIDIA

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: Android Hirek NVIDIA