Egészségetekre!

Egy app amitől nem szárad ki a torkod - kocsma.hu!

kocsmaicon.pngEz az első olyan posztom, ahol maga az élet választotta ki a tesztelendő app-ot :)... Egyik nap a Blaha Lujza téren álltam és láttam egy nagyobb tömeg gyűlt össze, amint egy iPad-et néztek lázasan, gondoltam biztos turisták és a térképben vesznek el. Kicsit később hallottam, magyarul beszélnek és arról győzködi egyikük a másikat, melyik kocsmába menjenek…

"- Nézd ezt, csak 3 csillagosra értékelték és az italakciók is karcsúak!
- Látod az 4 csillagos, de ott ma 2 koncert is lesz!
- Ez 5 csillagos, de szerintem drága!
- OK. ! Akkor jó lesz a 4 csillagos, vedd fel a kedvencekbe, úgy nem kell újra keresni.."/

kocsmakk.png

Egy alkalmazás, mely kortól, helytől független és megadja a választ az örök kérdésre; hova üljünk be?

...Odamentem hozzájuk elmeséltem nekik, hogy alkalmazásokról szoktam írogatni és kíváncsi lennék, mit néznek. Mondták a kocsma.hu alkalmazását, fél órája töltötték le, de már most bejön nekik. Pár nap múlva, amikor jó barátommal találkoztam megkértem, töltse le az alkalmazást, nézzük meg és teszteljük élőben is.
A kocsma.hu az ország legnagyobb internetes kocsma, klub, bár, pub és egyéb alkoholt árusító létesítmények keresője. Egy térképes alapokon nyugvó pontadatbázis, ahol láthatjuk, hogy keresett helyünk hol található és az adott hely milyen lehetőségeket nyújt. Nagyon szép, barátságos a grafika, egyszerű 2 perc alatt elsajátítható használat. Az egyes helyekre tapolva láthatod, milyen események és italakciók vannak, tájékozódhatsz a megközelítésükről, nyitvatartásukról, felszereltségükről, elérhetőségeikről, valamint az egyik legfontosabb infóról az itallapon lévő árakról. Benyomva a GPS-t, az alkalmazás mutatja a hozzád közel eső kocsmákat. Először buborékok jönnek fel számokkal, ahogy közelítesz, látod az egyes kocsmák konkrét helyét, melyeket kis söröskorsók jeleznek. Utána jöhet az örök kérdés - no hova menjünk, melyben a részletesebb infók és a távolságok segítenek dönteni.

sorozo01kk.png

Rengeteg lehetőség, a közelünkben lévő kocsmák, megvan hova megyünk

Miniteszt

Hughes Fertin jóbarátommal és iPadMini-jével kiálltunk a Móricz Zsigmond körtérre, benyomtuk a GPS-t, elindítottuk a letöltött alkalmazást, feljött kis térképünk sok szép ízléses piros helyzetjelölővel. Egyből 5-6 helyet láttunk magunk körül, elkezdtünk böngészni. Mindegyik helynél előjött egy belső kép, alatta 9 kis ikon:(felszereltség, galéria, kapcsolat, itallap, italakciók, események, nyitvatartás, megközelíthetőség, vélemények). A Móricz körüli helyeket viszonylag jól ismerem, de így is megtudtam pár hasznos infót jól bejáratott ivóhelyeimről. Tapicskolva a billentyűket váltogatva a kocsmákat alaposan elmélyedtünk a folyamatosan naprakész, alapos adatbázisban. Végül a választást egy harmadik spontán belépő ismerős döntötte el. Gyorsan elindultunk a Feneketlen - tó felé, mert az események fül alapján már csak 20 perc volt a rock banda fellépéséig és ugye még egy két sörnek bele kell férnie :)!

sorozo02kk.png

Esemény esemény - akció akció hátán, középen végső célunk látható

Összegzés

Komoly adatbázissal, folyamatosan frissülő adatokkal ellátott remek alkalmazás. Nagyon egyszerű kezelhetőség, kellemes színvilág, magyar nyelv. Funkcióját teljes mértékben betölti. Különösen ajánlom azoknak, akik ismeretlen helyeken járnak és nem akarnak egy drága kétes hírű kocsmába, szórakozóhelyre tévedni, igazi spílereknek az éjszaka bajnokainak is tud friss, új információkkal szolgálni. Mindössze csak egy negatívumot tudok mondani Androidra még nincs, de a honlapon hirdetik, hamarosan kis zöld robotunk szomját is olthatjuk.

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: iOS 5.0 vagy újabb, Androidra hamarosan
Ár: iOS-re ingyenes
Telepítési méret: iOS 5,8 MB
Letöltési lehetőség: iOS, Androidra hamarosanappstore-icon.png


Weboldal: http://kocsma.hu/ 
Értékelés: 5/5 igazi hiánypótló alkalmazás

Köszönet Hughes Fertinnek az IPadMini-ért és a korsó sörért, mely lehetővé tette az alkalmazás tesztelését!!

Hát, akkor tényleg egészségetekre!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!