Sony Xperia Tablet Z

A Sony bemutatta az Xperia Tablet Z készülékét, amely ugyanazt a külsőt használja, mint az Xperia Z telefon. A Tablet nagyon könnyű, 495 grammos, vagyis 30%-kal könnyebb, mint a kategóriájában lévő többi készülék. 6,9 mm vékony, ami még az Xperia Z-nél is vékonyabb.

sony-XPERIA-Z_preview-13-640x427.jpg

A készülék kijelzője 1920 x 1200 pixeles, 10,1 hüvelykes IPS LCD, ami 20%-kal több szín megjelenítésére képes, mint az iPad IPS kijelzője. A kijelző 16:10 képarányú, így valamivel több helyünk van portré módban. Az egészet a legújabb Qualcomm Snapdragon S4 processzor hajtja meg. A készülék Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszerrel érkezik.

sony-XPERIA-Z_preview-16-640x426.jpg

A készülék kijelzője ellenáll a karcolásoknak, és vízálló is. A bemutató alatt a tabletet beletették egy akváriumba, ezzel demonstrálva, hogy fél órán keresztül bírja egy méter vízben. Az ember nem szívesen viszi a tabletjét vízbe, de tökéletes védelem lehet a véletlenek ellen, vagy akár lehet használni a kádban is a készüléket.

sony-XPERIA-Z_preview-02-640x427.jpg

A tabletnak kettő kamerája van, egy 8 megapixeles a hátulján és egy 2 megapixeles a kijelző fölött. Mind a kettő rendelkezik a Sony EXMOR szenzorával, ami jó szolgálatot tesz gyenge fényviszonyok mellett. A hátsó kamera rendelkezik az Xperia Z kamera szoftverével, az okos teljes automatikus móddal. sony-XPERIA-Z_preview-14-640x427.jpg

A Sony is tudja, hogy a legtöbb 10 hüvelykes tabletet a nappaliban használják az emberek, így beépítettek egy IR (infra-red) transzmittert a tabletba, hogy ezzel irányíthassa a felhasználó a TV készülékét. Ehhez a Sony csinált egy saját programot, ami jól mutat ezen a felbontáson.sony-XPERIA-Z_preview-11-640x427.jpg

A gyártó az NFC technológia legnagyobb támogatója, készülékeinek több mint 30% rendelkezik már ezzel a chippel, így kézenfekvő volt, hogy a Tablet Z-be is bekerüljön.

A készüléket tavasszal lehet majd megvenni, 499 dollárért a 16 GB Wi-fi verziót, 599 dollárért a 32 GB-os verziót. Mindkét modellt lehet microSD memóriakártyával bővíteni.

A Sony, a ma reggeli bemutatón, nem mutatott be más készüléket, de ez a tablet, egy elég jól összerakott, és átgondolt termék. 

Forrás: ubergizmodo.com

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!