Asus Fonepad

Az Asus a tegnapi bemutatóján, nem csak az új Padfone Infinityt mutatta be, aminek az árán nagy felhördülés volt az újságírók közt, hanem a 7 hüvelykes Fonepadet is. Már vannak olyan tabletek, melyekbe lehet SIM kártyát rakni, és így folyamatosan mobil internetezni, így az Asus gondolt egyet, ha már úgyis van SIM a készülékbe, miért is ne telefonáljunk vele. Valami ilyesmi lehetett az elképzelés mikor nekifogtak ennek a készüléknek.

fonepad1.jpg

A készülék 7 hüvelykes 1280 x 800 felbontású IPS kijelzős tablet, amely tökéletesen funkcionál telefonként is, hiszen van 3G HSPA+ hálózati elérés. A készülék lelke egy Intel Atom Z2420 chipszet, egymagos 1,2 GHz processzorral, 1 GB ram társaságában, a grafikus vezérlésért PowerVR SGX540 GPU felel.A készülék belső memóriája 8 vagy 16 GB lehet, de ezt lehet bővíteni microSD kártyával. A fő kamerája 3 megapixeles, autofocusos, a másodlagos pedig 1,2 megapixeles. Előre telepített Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszerrel érkezik.fonepad2.jpg

A Fonepad szálcsiszolt alumíniumból készült, és láthatóan a Transformer tabletekre hasonlít. Két színben Pezsgő arany és Titánium szürke, lesz elérhető. Az Asus termékektől már megszokhattuk, hogy nagyon odafigyelnek a minőségre, ez alól a Fonepad sem kivétel. 

A készüléket valamikor a második negyedévben kezdik árusítani, a 16 GB verziót körülbelül 60 ezer forintos áron.

Forrás: knowyourmobile.com

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!