Csúcstechnológiás megoldások új felhasználók számára a Nokiától

Sajtóközlemény

  • A Nokia Lumia 720 és a Nokia Lumia 520 megfizethetőbbé teszik a Lumia innovációkat
  • A Nokia 105 és a Nokia 301 Lumia élményekkel gazdagítják a mobiltelefonokat
  • Bővül a HERE szolgáltatások köre
  • Exkluzív Nokia technológiákhoz férhetnek hozzá a fejlesztők
  • A Nokia és a Microsoft együtt az üzleti ügyfelekért

A Mobile World Congress első napján jelentette be a Nokia, hogy még több felhasználó és még több piac számára teszi elérhetővé csúcstechnológiás innovációit: négy új készülékével alacsonyabb árkategóriába is elhozza újításait, míg a Nokia Here helymeghatározó szolgáltatásokat hozzáférhetővé teszi a Windows Phone operációs rendszert futtató nem Nokia készülékeken is. A Nokia új fejlesztői együttműködéséről is beszámolt, melynek részeként képalkotási, helymeghatározási és szórakoztató applikációk terén szerzett tapasztalatát osztja meg a fejlesztőkkel a jobb alkalmazásélmény elérése érdekében. Végül pedig arról adott tájékoztatást, hogy a Microsoft-tal közösen a vállalati szektorban erősít, hogy még több üzleti ügyfél számára vigye el a Windows Phone rendszert.

„A Nokia lendülete erősödik. Mai bejelentéseink tükrözik termékeink és szolgáltatásaink körének bővítésére szolgáló azon elkötelezettségünket, hogy azok megfeleljenek a magánemberek és vállalkozások igényeinek szerte a világon” – mondta Stephen Elop, a Nokia elnök-vezérigazgatója.

„Kedvezőbb árú, de jobb mobilélményt nyújtó készülékeinkkel felvesszük a harcot ebben az árkategóriában, és a Nokia rendelkezik a győzelemhez szükséges építőelemekkel.”

A Nokia Lumia 720 és a Nokia Lumia 520 készülékekkel bővül a Nokia Windows Phone 8 portfóliója
A Nokia Lumia 720 felsőkategóriás kamerateljesítménnyel érkezik középkategóriás áron. A Carl Zeiss optika és a Nokia legnagyobb, f1.9 apertúrája éjjel is és nappal is éles és tiszta képek készítését garantálja, míg a készülék előlapi kamerája HD minőségű, 1,3 megapixeles, széles látószögű lencséivel tökéletes csoportképek készítésére és videóhívások lebonyolítására. A karcsú és stílusos okostelefonban a legjobb Lumia-élményekkel találkozhatnak a felhasználók, beleértve a Nokia Music[1], a HERE helymeghatározó szolgáltatásokat és a választható hátlapok által biztosított vezeték nélküli töltési lehetőséget.

A Nokia Lumia 720 készülék öt színben lesz kapható 249 eurós adók és támogatások nélküli becsült áron. Az értékesítés 2013 első negyedévében indul Hongkongban, Vietnámban és Szingapúrban, majd a második negyedévtől a készülék további piacokon, például Kínában, Európában, Ázsiában, Afrikában és Indiában is elérhető lesz.

NokiaLumia720.jpg

A Nokia Lumia 520, a Nokia legkedvezőbb árú Windows Phone 8 operációs rendszert futtató okostelefonja a felsőkategóriás okostelefonok számos tulajdonságát hordozza magában: ugyanolyan digitális kameralencsékkel rendelkezik, mint a Nokia Lumia 920, valamint a Nokia Music1-nak köszönhetően ingyenes zeneletöltést és a letöltött zeneszámok offline-módú hallgatását teszi lehetővé, továbbá a készüléken elérhetők a HERE helymeghatározó szolgáltatások is. A 4” méretű szuperérzékeny kijelző az ezen az árszínvonalon megszokottnál gyorsabb és magával ragadóbb érintőképernyős élményt nyújt.

A Nokia Lumia 520 készüléket öt színben lehet majd megvásárolni 139 eurós adók és támogatások nélküli becsült áron. Az értékesítés 2013 első negyedévében indul először Hongkongban és Vietnámban, majd a második negyedévtől a Nokia Lumia 520 Európában, Ázsiában, Kínában és Indiában, Latin-Amerikában és Afrikában, illetve az Egyesült Államokban a T-Mobile-nál is kapható lesz.

NokiaLumia520.jpg

A Nokia azt is bejelentette, hogy a Nokia Lumia 920T tavalyi bevezetését követően a China Mobile, a világ legnagyobb mobilszolgáltatója a Nokia Lumia 720 és a Nokia Lumia 520 készülékeket is elérhetővé teszi Kínában. A bevezetés pontos részleteiről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

A Nokia Conversations oldalain további információ található mind a Nokia Lumia 720-ról, mind a Nokia Lumia 520-ról.

A Nokia 105 és a Nokia 301 Lumia élményekkel gazdagítják a mobiltelefonokat
A Nokia bemutatta a Nokia 105 készüléket, eddigi legkedvezőbb árú mobiltelefonját és a Nokia 301-et is, a megfizethetőbb mobilinternetezésért, email-ezésért valamint a Nokia Lumia okostelefonok által inspirált kameraélményért.

A Nokia 105 ideális választás az első mobiltelefonjukat vásárlók számára köszönhetően világos kijelzőjének, egyszerű menürendszerének és az olyan nélkülözhetetlen funkcióknak, mint az FM rádió, a több időpontra beállítható ébresztő óra, a beszélő óra, a por- és cseppálló billentyűzet és a zseblámpa. 35 napos akkumulátor-teljesítménye megbízható tartaléktelefonná is teszi a készüléket.

A Nokia 105 készülék ciánkék színben és feketében lesz elérhető, adók és támogatások nélküli 15 eurós áron 2013 első negyedévétől Kínában, Egyiptomban, Indiában, Indonéziában, Nigériában, Oroszországban, Vietnámban, ezt követően fokozatosan Afrika, Európa további piacain, a Közel-Keleten és Ázsia csendes-óceáni országaiban.

Nokia105.jpg

A Nokia 301 elegáns stílusban, merész színekben kínál 3,5G sebességű internetkapcsolatot és hatékony böngészést a Nokia Xpress Böngészővel, mely az adatok 90%-os tömörítésével teszi azt gördülékenyé és gazdaságossá. Ez a legkedvezőbb árú Nokia készülék, mely videóletöltést tesz lehetővé, és amely a Nokia Lumia okostelefonok digitális kameralencséi által inspirált kamerafunkciókat kínál.

A ciánkék, fekete, fukszia, sárga és fehér színekben elérhető Nokia 301 ajánlott ára adók és támogatások nélkül 65 euró lesz. A készülék értékesítése 2013 második negyedévében indul több mint 120 országban, Afrikában, Ázsiában, Európában, Indiában, a Közel-Keleten és Latin-Amerikában.

Nokia301.jpg

Bővül a HERE szolgáltatások köre
A Nokia azt is bejelentette, hogy míg a HERE, a Nokia új helymeghatározó szolgáltatási márkája továbbra is az első és a legjobb élményt nyújtja a Lumia készülékeken, a HERE Maps, a HERE Drive és a HERE Transit elérhetővé válik a nem Nokia Windows Phone okostelefonokon is egyes, kiválasztott piacokon.

A HERE Maps applikáció az egyedülálló LiveSight™ technológia segítségével a kiterjesztett valóság élményét nyújtja. A LiveSight™ technológia a „látványra” építve kínál újfajta navigációs élményt: a telefon kameráján keresztül látott képre vetítve mutatja a releváns, helyalapú információkat. A LiveSight™ technológiát erősíti a Place Tag, a Nokia ma bejelentett, a Lumia készülékek számára tervezett, új, digitális lencséje. A Nokia egyedülálló helymeghatározási és képalkotási képességeit ötvözve a Place Tag-gel a fotókhoz speciális „bélyegek” adhatók releváns információkkal a fotózott helyről.

Exkluzív Nokia technológiákhoz férhetnek hozzá a fejlesztők
A Nokia bejelentette, hogy Windows Phone-ra több mint 130 000 applikáció érhető el, és megnyitja a képalkotási, helymeghatározási és zenei API-kat Lumia készülékekre hogy további egyedülálló és innovatív alkalmazások fejlesztésére ösztönözze a fejlesztőket. A Burton, a GoPro és a Foursquare új alkalmazásai már kihasználják ezt a lehetőséget, miközben a Nokia bejelentette, hogy új partneri megállapodást köt a Dreamworks Animation SKG-val. Az együttműködés nyomán a Dreamworks fejlesztői használhatják a Nokia API-kat, hogy 2013 második félévétől kizárólag a Nokia készülékeket interaktív és szórakoztató élményekkel gazdagítsák.

A Nokia és a Microsoft együtt az üzleti ügyfelekért
Végül a Nokia bejelentette azt is, hogy együttműködve a Microsoft-tal még nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy az üzleti ügyfelek más platformokról Windows Phone-ra térjenek át, ehhez kihasználva a Windows Phone 8 operációs rendszer és a Nokia Lumia készülékek együttes erejét. Emellett a Nokia megerősítette, hogy olyan nagy mobilszolgáltatók listázták a Nokia Lumia okostelefonokat legfontosabb üzleti készülékként, mint az Everything Everywhere, az Elisa, az Orange, a Telstra és a Vodafone.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!