100 kripta, 100 szoba, 100 ajtó

Room Escape őrület mobilodon

100.pngHazánkban is tarol a room escape (romos pincéből, középkori szobából, horrorisztikus labirintusból menekülés) divatja, számos helyen nyílnak az újabb és újabb helyszínek. Kevesen tudják, de már a legelső számítógépes játékok között is voltak ilyen jellegű darabok. Napjainkban mobilon, tableten is tovább hódít, ez a játéktípus.

Sokan vannak, akik nem szeretik a gyors ide - oda csapok, rohanok játékokat, a room escape app-oknál mindenhol az eszedre és nem a gyorsaságodra lesz szükség . Általános tulajdonságuk, kezdetekben könnyebb feladványokat kapsz, majd egyre nehezebbeket és nehezebbeket, a megoldások többségét a YouTube-on megtalálod - (de ide csak végszükség esetén menekülj )!

100 Crypts

A room escape műfajon belül az (exit) gamekhez besorolható app. A beszédes cím is mutatja, 100 ajtón kell keresztül jutnunk, hogy beteljesítsük végzetünket, egyszerűen hangzik, de nem az! Minden egyes ajtó egy kis feladványt rejt magában. Eleinte nagyon könnyűek a rejtvények, ide - oda tapicskolással megoldhatóak, később a megoldás megtalálásához igazán mélyre kell hatolnunk elménkben . Amikor nagyon elakadsz, gondolj arra, hogy a telefonod / tableted nem csak érintésre, de a rázásra, a kijelző erőteljesebb megdöntésére is reagál, ezzel sokat segítettem. Tovább haladva összetettebb képrejtvényeket, matematikai feladványokat is kapunk. Némelyik kifejezetten megizzasztott, most épp a 36. pálya (matematikai) feladványánál akadtam el.

101.jpg 103.jpg 102.jpg

Kezdődjék az elme élezése, fokozatosan nehezedő feladványok, ki itt belépsz hagyj fel....

Huzamosabb időre jó kikapcsolódást nyújt, kifejezetten javallott, játékos kedvű nagyobb társaságban elővenni a játékot, főleg a bonyolultabb 25. pályától lévő feladványokat. A GooglePlay webáruház, felhasználói vélemények fülére kattintva hasznos lehet a sok magyar nyelvű komment, végső elakadásnál, pedig ott a YouTube, mint segítség. Rengeteg a magyar komment nem is gondoltam ,hogy ennyi honfitárs rekedt el az ajtórengetegben.
Hasonló játékok még továbbá a; 100 Gates, 100 Doors 2013, 100 Doors Paralell worls, 100 doors of revenge ...

Kedvcsináló kisvideó - ha ennyi kapu vezet a megoldásig, nem akarom tudni (vigyázat spoiler)!

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android2.2 vagy újabb, iOS 4.0 vagy újabb,
Ár: Androidra ingyenes. iOS-re ingyenes 
További extrák, segítségek: írd a keresőbe vagy a Googleplay-be: 100 Crypts cheat, 100 Doors Guide, 100 doors2013 guide...
Telepítési méret: Androidra 12MB, iOS-re 39.5 MB,
Letöltési lehetőség: Androidra, iOS-re

playstore-icon.png appstore-icon.png


Weboldal: http://www.appbrain.com/
Értékelésem: 5 / 5

Jaj, anyu otthon felejtettem a kulcsomat!

100 Escapers

Az előző társánál összetettebb a klasszikus room escape műfaj (room) hagyományaira támaszkodó játék. Itt már nem csak konkrét ajtókat kell nyitogatnunk, hanem szobabelsőkön, gépkocsikban, kamrákban kell a fellelhető tárgyakat, eszközöket úgy kombinálnunk, hogy megtaláljuk a keresett kijáratot, kulcsot. Igazi agytornászós játék. Üljetek le többen a teló, tablet elé dugjátok össze a buksikat és mehet a szobáról szobára menekülés. Lebilincselő játékmenet 31 szint, extra minirejtvények, kombinálható tárgyak, komplett, összetett rendszerű megoldások, különböző eltérő témájú szobák.

esc1.jpg esc3.jpg esc2.jpg

Vajon Hannibál Lecter van az ajtó mögött, ez nem lesz egyszerű, a tavalyi bújócska győztese

Tippek a műfajjal most ismerkedőknek - Mindig meg kell keresni a kulcsot, az ajtót és az egyik szobából a másikba jutni. Alaposan át kell tapicskolni a szobát minden fellelhető tárgyat meg kell találni. Időnként kettő vagy több tárgyat össze kell kombinálni, hogy megold az eléd háruló akadályokat. Részletesen nézd át az inventory-dat (eszköztáradat), mit hol tudnál felhasználni. Zoomolj bele a képekbe rendesen, többször is próbáld meg használni a céltárgyat, mert ha kicsit arrébb tapicskolsz nem biztos, hogy próbálkozásodat érzékeli a program. Sokszor a megoldás végig a szemed előtt van, először mindig az egyszerűbb irányból haladj a bonyolultabb felé ! Ha nagyon elakadtál a barátaid és a YouTube sem segít, akkor segítség itt. 

Kedvcsináló kisvideó - ha ilyen az 1. pálya milyen lesz a többi (vigyázat spoiler!)?

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android2.2 vagy újabb
Ár: Androidra ingyenes,
további extrák ha elakadtál írd a keresőbe vagy a GooglePlay-be 100 escapers cheats and guide
Telepítési méret: Androidra 28MB,
Letöltési lehetőség Androidra:
playstore-icon.png
Weboldal: http://www.appbrain.com/app/100-escapers/com.gipnetix.escapers
Értékelésem: 5 / 5
Megjegyzés: a játék ingyenes ikertestvére, a 100 rooms játszható iOS-es készülékeken is: letöltés és paraméterek itt.
További hasonló játékok itt.

Ma sem alszunk!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!