Ezt egy életen át kell játszani! (3. / III.)

Régi-új játékok

Posztsorozatunk befejező részében 3 különleges játékot szeretnék bemutatni, ahol a nosztalgia- és a retro érzés valamilyen szempontból mindegyiknél jelen van. Első lesz a 90 's évek megunhatatlan first person shooter-jének a Hexennek az Andridos átirata, második a teljesen egyedi, nemrég megjelent, a hőskor pixeles kalandjátékait idéző The Sandbox Istenszimulátor. Végül egy olyan játékkal zárom cikkemet, mely még meg se jelent, de legelső kiadása gyakorlatilag az RPG játékok alapjait rakta le Ultima néven, a sorozat legújabb gyermeke a márciusban debütáló Ultima Forever: Quest for the Avatar lesz.

Hexen GLES

hexen00.png

Nagy divat mostanában régi slágerjátékokat átírni Androidra, egyik ilyen újraértelmezett játék a Hexen GLES. A legtöbben még biztosan emlékeztek a lövöldözős Doom szériára, a varázslós Hereticre vagy a vasvillás Blood-ra, a 90-s évek közepén Istenített játékokra. A Hexen valójában ugyanaz, mint a Doom csak itt gépfegyverek, kések és láncfűrész helyett, jég-, tűzgolyókat és villámokat stb. kell varázsolnunk. A 3D-s, misztikus pályákon, enyhén 2,5 D-s szörnyek hadát kell a jobblétre szenderíteni, időnként jól megtermett főellenségeket szétgyakni.

hexen2.jpg hexen4.jpg
hexen1.jpg hexen3.jpg

Égesd, fagyaszd, villámozd huh.. égesd, fagyaszd, villámozd huh... ! :)

A klasszikus ajtónyitogatás, kulcskeresés és a titkosajtók feltárása, minél jobb varázsfegyverek megtalálása teljes mértékben nosztalgikus mámorba helyez, újra a 90-s években érezhetjük magunkat. A teljes verzióhoz szükség van 2,14 dollárra és a régi Hexen *.wad fájljára, melyet be kell másolni a Hexen GLES könyvtárába, majd utána újra kell indítani a programot és indulhat az aprítás. Ha tetszett a játék akkor a hasonló oldszkúl stílusú Heretic GLES-t, Doom GLES-t is töltsétek le.

Itt nincs varázslóiskola, egyből éles bevetésen kell megpörkölni, lefagyasztani, szétvillámozni az ellent

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android eszköztől függ, Blackberry
Ár: Androidra 465 FT, Blackberry (nem ismert)
Telepítési méret: Androidra eszköztől függ, Blackberry (nem ismert)
Letöltési lehetőség: Androidra, Blackberry (jelenleg nem elérhető)playstore-icon.pngWeboldal: http://kokak.free.fr/
Értékelésem: 4,5/5

The Sandbox

sand00.pngTöbbségünk nagyon szereti a kreatív játékokat, amikor nem előre meghatározott pályákat kell teljesítenünk, elrendelt irányvonalak útján, hanem a semmiből kell világokat építeni, lényeket, szerkezeteket alkotnunk. A Sandbox gamet talán a Minecraft feelingjének és a Populous filozófiájának mixéhez tudnám hasonlítani, itt nem a kocka, hanem a pixel az alapegységünk, amiből szinte bármit építhetünk, csak a képzeletünk szab határt. A világűr keletkezése után kell Istent játszanunk és megalkotni az általunk elképzelt világunkat, bolygókat, hegyeket, völgyeket, élőlényeket, összetett szerkezeteket vagy csak egyszerű pixelképeket a legapróbb részletekig.

sand01.jpg sand03.jpg
sand02.jpg sand04.jpg

Teremtsd meg álmaid világát, lépj be a képzelet birodalmán túlra!

Érdemes a Tube videókat megnézni micsoda kreativitást igényel a játék, engem kicsit egy tervezőprogramra emlékeztet :). Megoszthatjuk alkotásainkat, értékelhetjük a többiekét. Ledöbbentem a mások által kreált mozgó- és statikus képeken, gépeiken, természeti katasztrófákon , mini játéknak (feltöltődő csővezetékek, akváriumok) beillő alkotásaikon. Igazi retro megjelenésű, a játék alatt szóló hangulatos midi jellegű zene, valódi nosztalgikus érzést nyújt. A legjobb alkotók a készítők részéről díjban részesülnek. Az ingyenes alapverzióhoz extrákat vásárolhatunk: új kampányok, mana csomagok, elemcsoportok, zenék képében.

... és kezdetben vala a játékos aki pixelről - pixelre megteremté a világot ...

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android 2.3.3 vagy újabb, iOS 4.3 vagy újabb
Ár: Androidra ingyenes, iOS-re ingyenes (extrákért fizetni kell 0.99-6.99 dollárig)
Telepítési méret: Androidra 29 MB, iOS-re 35,2 MB
Letöltési lehetőség: Androidra, iOS-re:

playstore-icon.png appstore-icon.png

Weboldal: http://www.thesandboxgame.com/
Értékelésem: 4,5/5

Ultima Forever: Quest for the Avatar

Trilógiánk legvégére, pedig egy nem új, hanem egy hamarosan megjelenő játékról szeretnék beszámolni nektek. A világ egyik leghíresebb (RPG) szerepjátéka az Ultima hamarosan beköltözik almás majd kicsit később Androidos kütyüinkbe. A játékot talán a Diablo és a Might and Magic-hez tudnám hasonlítani, de igazából egy reliktumnak mondható, nagyon összetett darab ebben a kategóriában. Az Ultima híres a hosszú játékidőről, az EA Games mintegy 400! órányi játékidőt ígér, hűha. A játékban lesz kooperatív (több játékos egymással) mód, de nem lesz MMORPG. Gyönyörű grafika, (3d-s környezet, 2D-s karakterek), részletesen kidolgozott fantáziavilág vár majd ránk megannyi kalanddal, nagyhatalmú varázslókkal, ősi harcosokkal, ravasz tolvajokkal, középkori birodalmakkal.

ultima3.png ultima1.png
ultima2.png ultima4.png

Egy műfajteremtő legújabb darabja, mely már megjelenése előtt legendává vált, világok világa ULTIMA (forrás)

Ha eddig nem ismerted az Ultima játékok világát, nézz meg néhány (in game) éles játékvideót az Ultima 4-ről. A harcrendszer, a játék univerzuma mind az Ultima 4 alapjait fogja követni. Az alapjáték ingyenes lesz, a különleges eszközökért, fegyverekért fizetni kell. Lesznek olyan ládikák, melyekhez bronz, ezüst vagy arany kulcsok kellenek. Az arany kulcsokat csak valódi pénzért, az ezüstökhöz csere vagy valódi pénz árán, a bronz kulcsokhoz ingyen hozzájuthatunk. Az ingyenes bronzkulcsok átlagos, az ezüst jobb, az arany színűek szuper tárgyakat rejtenek. Mintegy 100! pálya várható. A szövevényes alaptörténetről és a további újdonságokról később beszámolunk.

Kezdődjék a harc, durrogjanak a tűzgolyók, repüljenek a buzogányok, emelkedjenek új birodalmak ... ! 

Várható megjelenési dátum: Apple termékekre 2013. 03. 04, Androidos termékekre 2013 nyár eleje.
További információkat a  http://ultimaforever.com/ weblapon találtok.
Ezt a játékot különösen várom, bárcsak lenne addigra egy saját tabletem, amikor megjelenik :)!

Játékra fel, lassan jön a tavasz, elhagyhatjuk a szobákat, szürke zugokat és a természet lágy ölén is lehet nyomatni!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!