AVP Evolution

Igazi játékélmény alienekkel, predátorokkal

ikon.pngEljött az idő, hogy olyan alkalmazások jelenjenek meg, melyek teljes mértékben kihasználják a legújabb, csúcskategóriás mini erőműveknek beillő mobil kütyük hardvereit, ilyen app-ok lehetnek a legújabb Androidos, iOS-es csúcsjátékok. A mobil játékipar hihetetlen fejlődésen megy keresztül, lenyűgöző, egyre élethűbb grafikával, széles választékkal és rengeteg interaktív alkotással lát el minket, gamereket. Pár napja jelent meg a FOX Digital új játéka az AVP (Alien versus Predator) Evolution játék, mely új szintre helyezi a játékélményt.

Az alienekkel és a predátorokkal szinte minden kicsit is sci-fi iránt érdeklődő ember találkozott már, a kultikussá vált filmek, képregények, PC-s és konzolos játékok kapcsán. Gyerekkorunk retteget lényei most elhagyják a televíziókat és a monitorokat , tableteinkbe, mobiljainkba fészkelik be magukat. Kifejezetten véres játékról lesz szó, erre érzékeny gamerek, inkább böngésszenek régebben bemutatott játékajánlóink között !

Történet

Az Alien versus Predator mobiljáték nagyon hasonlít az azonos nevű PC játékhoz, melyből eddig 3 jelent meg és tervben van a 4. része. A címből elsőre az derül ki 2 vérmes, egymást gyűlölő, örök rivális faj áll egymással szemben, a nagy fekete szörnyek és a technokrata,, minden fullos kütyüvel ellátott predátorok, ennél összetettebb a helyzet. Egy távoli bolygón találjuk magunkat, ahol egy dzsungel béli predátor klán éldegéli mindennapjait, hamar képbe kerülnek a szuper predátorok is, akik gyorsan véget vetnek a békés napoknak, örülnének, ha a dszungel predátorok már csak mesekönyvek lapjain léteznének. Harmadik riválisként belépnek az alienek, akik a predátoroktól szeretnék királynőjüket megvédeni, társaikat kiszabadítani a szuper predátorok fogsága alól. Az alienek végső célja mindkét predátor kaszt kinullázása. A három nagy ellenséget egészíti ki az emberi faj, a tengerészek, akik szerepe e nagy küzdelemben, a dinoszauruszok korában élő kisemlősökéhez hasonló :). Vajon ki kerül ki nyertesen ebből a triumvirátusból? Lesz-e szövetség, hogy egy legendás fajt eltüntessenek vagy összefogás nélkül nekiesnek egymásnak... A történet alakítása a te kezedben van.

tagok.jpgÍme, játékunk főszereplői - kit választanál?

Karakterek, speckók

Karaktereink folyamatosan fejlődnek, az események előrehaladtával új képességek, fegyverek, páncélok, látásmódok kerülnek birtokunkba. A fejlődésmenet során egyedi karaktert hozhatunk létre, az összeválogatott képességek segítségével. Egyszerű karakterlapon oszthatjuk szét a tapasztalati pontokat pl.: alien esetében a fej-, farok-, test erősítésére, regenerációra, ütésre, savköpésre, míg predátornál az egyes fegyverekkel, kiegészítő tárgyakkal való harc tápolására stb. adhatunk pontokat.

Nagy játékbemutató videó: alien és predátor gameplay, videó végén képesség és fegyvertár ízelítő

Alienek:

Gyors, kegyetlen, hihetetlenül véres bestiák. A játékban tojásból kikelve kis pókocska (tapóka) formájában kezdünk, majd egy emberből kibújva lárvaként,később fekete eminenciásként haladunk tovább. Kampányunk során, ahogy egyre több ellenfelet megölünk szépen fejlődünk, hatalmas brutális gyilkológéppé. Alienként mindenhova fel tudunk mászni, a szellőzők és csatornák képezik igazi birodalmunkat. A PC játékban is elég szokatlan volt az irányításuk, elsőre mobilon is az lesz. A hatalmas karmok, farok és savköpés mellett, a többféle nézetek is segítenek ellenfelünk likvidálásában. Aki először játszik a játékkal annak a predátort ajánljuk kezdésnek és ha már jól begyakoroltad, akkor jöhet az alien. Én személy szerint jobban szeretem az alieneket :).tagok2.jpg

A győzelem diadala, dzsungel predátorok a legyőzött alien királynő felett

Predátorok:

Igazi technokrata humanoidok, gyilkolásra, túlélésre tervezett kütyüarzenállal felszerelve. Amint elkezdünk játszani, a képernyőn egyből feltűnnek a jellegzetes predátor menük, melyek láttán a ragadozó belső nézetében érezzük magunkat és nyomban elkezdjük a hentelést. 2 féle predator van; a már említett dzsungel predátor és a szuper predátor. A 2 faj egymás fegyvereit nem tudja használni. A dzsungel predator az alienek, a szuper predator elődlegesen a dzsungel predátorok likvidálását részesíti előnyben. A pörgő flex-től az egyéb különleges pengéken át, a különböző csík és gömblövőkön, lángszórón keresztül az egész bizarr fegyverek és öngyógyító eszközök közül válogathatunk. A hőkamerás nézetnek, a filmből átvett gesztusoknak köszönhetően pár perc alatt predátorrá lényegülhetünk. A predátor létet a számos brutális kivégzési mód teszi teljessé, melyben az alien sem marad el, a kemény animációk láttán hirtelen Mortal Kombat feeling derenghet fel bennünk :).

Játékban

Többféle játékmenet közül is választhatunk, melyek jelentősen eltérnek egymástól. Az aréna módban egymást, gépi ellenfeleinket apríthatjuk a végsőkig, fogakkal, karmokkal, lángszóróval, pengékkel, csak a fantáziánk szab határt... Templomi arénában, tengerészbázison, alien 'kaptárban' és rengeteg más hátborzongató helyszínen hódolhatunk a virtuális gyilkolás művészetének. Kampányban egy sztori szálain belül, szépen fokozatosan fejlődve lehetünk az univerzum legádázabb alienei vagy leggonoszabb predátorai. Külön alienes és predatoros kampánysorozatot is készítettek a fejlesztők, akik teljes egész történetet kerekítettek szörnyeink köré.
Gyönyörű grafika igazi epikus környezet teszi teljessé a játékot. Nagyon szép végsőkig kidolgozott ellenfelek, gondossággal renderelt, élsimított lenyűgöző, színekkel ellátott környezet vesz minket körbe. Említést érdemel még a játék változatos zenéje, az effektek; vicsorgások, sikolyok, harcok moraja végig a plafonban tartják vérnyomásunkat:).

unnamed (4).jpg unnamed (2).jpg
unnamed (3).jpg unnamed (1).jpg

100 % adrenalin, harc a végsőkig - ingame képek

Irányítás

Az alkalmazás támogatja a gamepadokat, melyek irányítását teljesen személyre szabhatjuk, ez előny ugyanis az érintőképernyős irányításnál néha legalább 2-2 ujjunkra szükség van :), ha nem vagyunk villámgyorsak. A képernyőn baloldalt alul találjuk az irányító konzolt, jobboldalt az akciógombokat pl.: karmolás harapás, felül az életerőt, oldalt adott speciális képesség pl.: sav mennyisége látható, predátornál bal oldalt van az életerő felül a speciális erő, jobboldalt felül a nézetgombok. Amikor ellenfelünk felett kis koponya jelenik meg akkor esély nyílik több különleges kivégzési mód használatára, melyre rá kell tapolnunk.

A FOX Digital már megjelentetett egy Predators nevezetű játékot, mely jelentősen megosztotta a nagyközönséget, az Alien vs. Predator Evolution esetében az elsöprő hangulat, a részletesen kidolgozott grafika és harcrendszer, a PC-s elődök minden előnyének átvétele, egy kompromisszummentes, minden sci-fi és játékrajongó számára ideális játékot teremtett, engem különösen elbűvölt.

Kedvcsináló hivatalos kisvideó - Győzzön a jobbik!

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android (verziószám eszköztől függ), iOS 4.3 vagy újabb
Ár: Androidra és iOS-re is 4,99 dollár,
Telepítési méret: Androidra eszköztől függ, iOS 426 MB
Letöltési lehetőség Androidra, iOS-re:

playstore-icon.png appstore-icon.png


Weboldal: https://www.facebook.com/AVPEvolution

Értékelésem: 5+ / 5

Jaj, már jönne csak Sigourney Weaver, mindjárt bekebeleznek!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!