Samsung Galaxy S4 - műanyag készülékház

Mindannyian tudjuk, hogy a Samsung Galaxy S széria tagjai, egytől egyig műanyag készülékházzal rendelkeznek. Ez ezután sem lesz másképp hiszen a Galaxy S4 folytatja ezt a vonalat, de magyarázatot is kaptunk, hogy miért.

Galaxy-S4-Rumors-Updates-Wishlist-Expected-specifications.jpg

Ezeket az információkat Y.H. Lee, a Samsung mobilokért felelős alelnöke, mondta a CNET-nek adott interjújában. Lee azzal az indokkal kezdte, hogy a Samsung figyelembe vette, hogy a gyártás folyamán egyensúlyt kell tartani a gyártás hatékonysága, és a "prémium" termék iránti kereslet között. Ahelyett, hogy csupán a készülék külsejére fókuszáljanak, figyelembe vették azt is, hogy a kiválasztott anyag milyen hatással lehet a gyártási folyamatra, hiszen tanultak az Apple hibájából, mikor kiadták az iPhone5 készüléket, akkor gyártási nehézségekkel küzdöttek, pont az alumínium készülékház miatt.

Ennek ellenére, egyre több gyártó hagyja el a műanyag készülékházat, például a Sony az Xperia Z készülékkel, vagy a HTC a One csúcstelefonnal, de a Samsung ragaszkodik a műanyaghoz. A dél-koreai gyártó érvei közt szerepelt, hogy a műanyag részek tartósabbak, jobban elnyelik az esetleges leejtéskor az energiát, de ez nem nyűgözte le az ellenérvelőket, miszerint ettől "olcsónak" érződik a készülék, hiába van lenyűgöző hardver a burkolat alatt.

Mindenesetre Lee hisz abban, hogy a Galaxy S4 "jó egyensúly lesz a gyártási hatékonyság, és a prémium érzet" között, de nekünk még várnunk kell március 14-ig, hogy megtudjuk.

Forrás: ubergizmodo.com

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!