Android 5.0 Key Lime Pie - mit is tartogathat a Lime torta

Az eddigi pletykákat és találgatásokat szeretném összegezni egy cikkben, hogy a következő nagy Android verzió mit is tartogathat számunkra. Jelenleg a Google semmilyen információt nem adott még ki, hogy vajon mi is lesz az újdonság, ezért csak pletykáink, vagy kiszivárgott információink, és persze a felhasználók leginkább vágyott kérésit tudtam csak összeszedni.

key-lime-pie-cartoon.jpg

Az egyik legnagyobb pletyka, ami a Key Lime Pie körül leng, az a profilok lehetősége. Tehát például, mikor a felhasználó alszik, nincs szüksége arra, hogy a készülék szinkronizálja az e-mailjeit, vagy frissítse a Twitter üzeneteket, vagyis engedélyezi, hogy a szükségtelen folyamatokat kikapcsolja, és ezzel üzemidőn növeljen, továbbá nem lényegtelen, hogy nem ébreszti fel a készülék a tulajt az éjszaka közepén, mikor érkezik egy e-mail. Erre természetesen már vannak megoldások, de ha az Android alap tulajdonságai közé fog tartozni, akkor még jobb felhasználói élményt biztosít.

Másik pletyka szerint, lehetőségünk lesz demo alkalmazásokat, és játékokat letölteni a Google Play áruházról, az előtt, hogy a tényleges alkalmazást megvennénk. Ez egybevág az Ouya konzol törekvéseivel, ami arra készteti a fejlesztőket, hogy készítsenek ingyenes verziót az alkalmazásaikról, néha ez lehet egy rövid demo is.

Android-key-lime-pie.jpg

Az Android jelenleg ugyan megengedi a felhasználónak, hogy a vásárlástól számított 15 percen belül visszakérje a fizetett pénzt, de már vannak olyan játékok, amik tovább települnek, mint 15 perc. Ezért ténylegesen jó lenne az a megoldás, hogy lehessen kipróbálni az alkalmazásokat mielőtt megvenné az ember, hiszen így nem adna, ki felesleges pénzt, egy esetleges rossz működésű appra, mert mondjuk, az nincs optimalizálva a készülékére.

Arról is beszélnek, hogy van esély arra, hogy a gyártók által készített egyedi felhasználói felületek is eltűnnek, bár őszintén erre kevés az esély. Hiszen a HTC és a Samsung nagyon régóta fejleszti a saját felületüket, ami a legjobb módja annak, hogy kitűnjenek a készülékek a tömegből. Viszont, sok felhasználó szeretne megszabadulni a sok felesleges előretelepített alkalmazástól, amik egy újonnan vásárolt készüléken vannak. Szerintem a valóság valahol ott lehet, hogy a Google odafog figyelni az alap Android rendszer kinézetére, de továbbra is engedélyezi, hogy a gyártók használhassák a saját felületüket.

Lehetséges, hogy a közösségi hálózatokat még jobban bele építik a rendszerbe, és még testreszabhatóbb kezdőképernyőt, és lezáróképernyőt kaphatunk.

Android 5.0 Key Lime Pie - Mikorra is várható

Mivel a Google I/O májusban lesz, mint minden évben, ilyenkor mutatják be a legfrissebb Android verziót. Ez egybe cseng azzal, amit a Qualcomm nyilatkozott, hogy a második negyedév során lesz elérhető.

Vajon melyik készüléken lesz először

Több forrás is pletykál egy bizonyos Motorola X készüléken, és persze mindenki tudja, hogy a Motorolát a Google megvette, szóval mindenki arra gondol, hogy ezen a készüléken fog debütálni a Key Lime Pie. Ennek van is értelme, hiszen a Google az év végén mutatja be a Nexus készülékét, és jelenleg ez az LG-nél készült Nexus 4.xphone.png

Ha már szóba került, akkor beszélhetünk arról is, hogy a készülék valószínűleg nem sokkal a Google I/O után meg is kapja a frissítést, mint ahogy eddig is volt a Nexus készülékekkel. A Nexus 7 és a Nexus 10 is jó eséllyel gyorsan megkaphatja a frissítést, hiszen mindkettőnek négymagos processzora van, aminek elégnek kell lennie arra, hogy futtassa az új szoftvert. Természetesen a Galaxy Nexust sem szabad leírni, minden esélye megvan arra, hogy frissítsék.

Forrás: knowyourmobile.com

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!